Serrateix espera atraure més d'un miler de persones a la 8a Fira Agrícola

L'entorn del monestir s'omplirà diumenge amb una vuitantena de parades i un esmorzar de forquilla amb 300 racions

Redacció
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:00h
Monestir de Santa Maria de Serrateix
Monestir de Santa Maria de Serrateix | Ramon Minoves / Twitter
Viver i Serrateix es proposa atraure més d'un miler de persones a la 8a Fira agrícola, d'artesania i de productes de proximitat que celebra aquest diumenge a la Plaça del Monestir de Serrateix. Els visitants podran passejar entre una vuitantena de parades, d'embotits, formatges, coques, fruites i verdures, ceràmica i moda. A més, també hi haurà una part dedicada a la maquinària agrícola. 

Durant tot el matí de diumenge, es faran visites guiades al monestir, un monument històric declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i, qui així ho vulgui, gaudirà d'un esmorzar tradicional de forquilla, amb torrades i l'anomenat suca-mulla, conegut com a pa amb sucre. Els tiquets costen 6 euros i se'n serviran unes 300 racions. La fira està organitzada per l'Ajuntament de Viver i Serrateix i el Patronat d'Amics de Serrateix.

L'ambientació a la fira es mantindrà durant bona part del matí i s'espera un major nombre de visitants a partir de les 11. Hi haurà un inflable per als nens petits durant tota la jornada. 

A les 12 del migdia, mossèn Climent Forner oficiarà missa a l'església, i hi haurà ballada dels gegants de Serrateix, Puig-reig i Montmajor. Enguany, s'aprofitarà també l'activitat de fira per inaugurar un parc infantil al costat de la plaça. 

Consulta aquí el programa de la 8a Fira Agrícola de Serrateix