Adeu multitudinari al bomber i escalador berguedà Xavi Batriu

L'església de Santa Eulàlia i el seu exterior s'han omplert per acomiadar el jove de 36 anys mort dimarts

28 de febrer del 2020
Actualitzat el 02 de març a les 11:01h
Comiat multitudinari a Xavi Batriu a la plaça de Sant Pere.
Comiat multitudinari a Xavi Batriu a la plaça de Sant Pere. | Pilar Màrquez Ambròs
L'església de Santa Eulàlia de Berga s'ha quedat petita, aquest divendres, per acollir els centenars de persones que han volgut donar l'últim adeu a Xavi Batriu, bomber i escalador berguedà, mort dimarts en caure des del pont de la Rodonella de la C-16 en un desafortunat accident al municipi de Cercs. Minuts abans de dos quarts d'11 del matí les portes del temple i el seu exterior ja estaven plens de persones que han volgut assistir al funeral del jove, molt conegut per la seva passió per l'esport i la seva implicació en entitats com el Club Esquí Berguedà o els Castellers de Berga.

Familiars, amics, companys de feina i d'amor per l'esport i la muntanya han acomiadat Xavi Batriu i acompanyat els seus en uns moments sens dubte molt durs. Batriu, de només 36 anys, deixa dona i un fill de pocs mesos. 

A dins i a fora de l'església, s'hi han pogut veure nombroses persones de les diferents entitats en les quals estava implicat, així com bombers i membres d'altres serveis d'emergència com el SEM o la Policia Local. 

En els parlaments de les diferents persones que el coneixien bé, de membres de les entitats on participava, d'amics i de la seva companya, s'ha destacat la seva afició per l'escalada, l'esport i la seva feina, però sobretot el seu caràcter afable, compromès, generós, "valent com ningú" i la seva implicació en totes les causes justes. El Col·lectiu d'Escaladors del Berguedà l'ha descrit com un company sempre disposat a estar a l'altre costat de la corda "a punt per aturar la possible caiguda o per donar-te ànims en un pas dur". 

Els aplaudiments dels centenars de persones que omplien l'església de Santa Eulàlia, amb un so semblant al de moltíssimes fulles seques sent bressolades pel vent a la vegada, han ressonat en diverses ocasions enmig de la plaça de Sant Pere, des d'on s'ha pogut seguir l'ofici a través d'uns altaveus i on desenes de persones s'han sumat emotivament a cada ovació. 

El funeral, que ha comptat amb diverses interpretacions musicals, ha estat oficiat per mossèn Antoni Guixé, un amic de la família. Guixé ha recordat que Xavi Batriu "no tenia mai un no per ningú" i sempre s'implicava "apassionadament" en tot allò que creia. 

En acabar, els Castellers de Berga han aixecat un pilar a la plaça de Sant Pere per retre-li homenatge. 
 

En acabar, els Castellers de Berga han aixecat un pilar a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Massiu adeu a Xavi Batriu a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a