Convoquen els premis literaris Aurora Bertrana de Vilada amb una dotació de 300 euros per al guanyador

La bona acollida d’aquest certamen a l’última edició, en la qual es van presentar fins a 78 treballs diferents, ha portat els organitzadors a repetir estructura

Redacció
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:11h
Premis Aurora Bertrana.
Premis Aurora Bertrana. | Arxiu
L’Ajuntament de Vilada ha convocat la 8a edició dels Premis Aurora Bertrana amb una dotació de 300 euros per al guanyador.
 
Els premis de narrativa curta Aurora Bertrana tornaran a ser una de les apostes culturals de l’Ajuntament de Vilada.
 
La bona acollida d’aquest certamen a l’última edició, en la qual es van presentar fins a 78 treballs diferents, ha portat els organitzadors a repetir estructura i continuar apostant pels més petits amb la recent creada categoria infantil.
 
Així, el concurs repartirà premis en 3 categories per grups d’edat: infantil (fins als 11 anys d’edat), juvenil (dels 12 als 17 anys) i adult (a partir de 18 anys). 
 
Fins al 15 d’abril es poden presentar les narracions corresponents a cadascuna de les categories (ja sigui per correu postal, correu electrònic a [email protected] o presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Vilada).
 
Cal destacar també l’alt nivell presentat en l’última edició amb obres que recorrien des dels boscos de la mateixa Vilada, París, Barcelona o Londres. Els treballs busquen premiar històries curtes, contes que enganxin al lector com va fer l’obra guanyadora el 2019 "Pell de Jazz", presentada amb el pseudònim Sempre Cantant i que va narrar la història d’una violoncel·lista que es veia obligada a marxar a París per fer-se un lloc dins el món de la música.
 
El Concurs literari Aurora Bertrana va ser impulsat per un grup de joves del poble i es va celebrar amb èxit en una primera etapa entre els anys 2008 i 2011.

Ara fa tres anys, coincidint amb l’any Bertrana, l’Ajuntament de Vilada va decidir recuperar-lo i assumir-ne l’organització. D’aquesta manera el municipi recorda el pas de la família Bertrana al poble, i reivindica la figura d’Aurora i Prudenci com a ensenya del patrimoni cultural de Vilada.
 
Des de l’Ajuntament de Vilada es convida a tothom a participar en un concurs obert a la cultura popular i a la narrativa més propera. Les bases es poden consultar al web del consistori.