Cultura

Convoquen els premis literaris Aurora Bertrana de Vilada amb una dotació de 300 euros per al guanyador

La bona acollida d’aquest certamen a l’última edició, en la qual es van presentar fins a 78 treballs diferents, ha portat els organitzadors a repetir estructura

per NacióBerguedà, 28 de febrer de 2020 a les 11:39 |
Premis Aurora Bertrana. | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Vilada ha convocat la 8a edició dels Premis Aurora Bertrana amb una dotació de 300 euros per al guanyador.
 
Els premis de narrativa curta Aurora Bertrana tornaran a ser una de les apostes culturals de l’Ajuntament de Vilada.
 
La bona acollida d’aquest certamen a l’última edició, en la qual es van presentar fins a 78 treballs diferents, ha portat els organitzadors a repetir estructura i continuar apostant pels més petits amb la recent creada categoria infantil.
 
Així, el concurs repartirà premis en 3 categories per grups d’edat: infantil (fins als 11 anys d’edat), juvenil (dels 12 als 17 anys) i adult (a partir de 18 anys). 
 
Fins al 15 d’abril es poden presentar les narracions corresponents a cadascuna de les categories (ja sigui per correu postal, correu electrònic a vilada@diba.cat o presencialment a les oficines de l’Ajuntament de Vilada).
 
Cal destacar també l’alt nivell presentat en l’última edició amb obres que recorrien des dels boscos de la mateixa Vilada, París, Barcelona o Londres. Els treballs busquen premiar històries curtes, contes que enganxin al lector com va fer l’obra guanyadora el 2019 "Pell de Jazz", presentada amb el pseudònim Sempre Cantant i que va narrar la història d’una violoncel·lista que es veia obligada a marxar a París per fer-se un lloc dins el món de la música.
 
El Concurs literari Aurora Bertrana va ser impulsat per un grup de joves del poble i es va celebrar amb èxit en una primera etapa entre els anys 2008 i 2011.

Ara fa tres anys, coincidint amb l’any Bertrana, l’Ajuntament de Vilada va decidir recuperar-lo i assumir-ne l’organització. D’aquesta manera el municipi recorda el pas de la família Bertrana al poble, i reivindica la figura d’Aurora i Prudenci com a ensenya del patrimoni cultural de Vilada.
 
Des de l’Ajuntament de Vilada es convida a tothom a participar en un concurs obert a la cultura popular i a la narrativa més propera. Les bases es poden consultar al web del consistori. 

 

Participació