El Teatre de l’Ametlla de Merola, a punt per estrenar la programació de primavera

La proposta, que enguany arriba a la sisena edició, està organitzada per l’Associació Cultural Esplai

27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:16h
Butaques del Teatre Esplai (arxiu).
Butaques del Teatre Esplai (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola encara la primavera amb un seguit de propostes teatrals i culturals que s’estrenaran el pròxim 28 de març i s’allargaran fins al 6 de juny. En total, es podrà gaudir de sis espectacles que combinen companyies amateurs i professionals. L’Associació Cultural Esplai pretén que la proposta agrupi diferents modalitats teatrals i sigui un punt de trobada cultural obert a tothom.

Des de l'organització expliquen a NacióBerguedà que, tot i que veuen una "mica díficil" omplir el teatre durant totes les funcions, confien que en les actuacions "més conegudes", com la del Peyu o la de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, hi assisteixi molta gent. En aquesta línia, Òscar Cabra, president de l'Associació Cultural Esplai, exposa que comencen a preparar la programació del cicle de primavera durant els mesos d'octubre i novembre. Un temps després, Cabra detalla que s'encarreguen de portar a terme altres tasques, com ara dissenyar el tríptic, fer la promoció i deixar llestos els últims preparatius. En aquesta línia, els membres de l'organització calculen que estan aproximadament uns tres mesos per organitzar la proposta.

“El silenci dels telers”, obra teatral inspirada en el llibre homònim d’Assumpta Montellà, donarà el tret de sortida a la temporada d’enguany. La representació, que tindrà lloc el 28 de març, recull els testimonis de dones en el món laboral del tèxtil Berguedà amb presència de paraules i vivències de dones de l’Ametlla de Merola.

Guillem Albà arribarà a l’Ametlla de Merola el 4 d’abril amb l’espectacle “Calma!”. La programació seguirà el 18 d’abril a càrrec del Grup escènic juvenil i local de l’espai amb “Ai Carai”, de Josep Maria Benet i Jornet. De cara al maig, el dia 9 es representarà “Una altra estrena”, obra dirigida per Daniel Anglès amb la col·laboració de la Xarxa de Teatres Amateurs de Catalunya. L’humorista Peyu també trepitjarà l’escenari del Teatre Esplai. Ho farà amb “L’home orquestra”, el 23 de maig. Finalment, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà tancarà la programació amb “Desconcerto”, del manresà Jordi Purtí.

"De cara a l'any vinent, tenim la intenció de continuar amb la proposta, tal com portem fent des de fa sis anys. També complementar i augmentar l'activitat que es fa al teatre", assegura Cabra. 

Els abonaments, novetat d’aquesta temporada

Aquest any s’estrena el format de compra d’entrades en abonaments. D’aquesta manera, fins al 15 de març es podran comprar dos abonaments de tres espectacles cada un. En el cas que es comprin en conjunt suposa un estalvi d’un 25%. Serà a partir del 16 de març quan les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda de forma unitària.

La compra d’entrades anticipades ja es pot fer a través del web
www.ametllademerola.cat o de manera presencial els matins a la guixeta del teatre. Per a qualsevol dubte, l’entitat posa a la disposició de tothom el telèfon 686278836 o el correu electrònic teatre@ametllademerola.cat.
Arxivat a