La Diputació inicia les obres per eixamplar el tram inicial de la BV-4242 de Berga a Queralt

Els treballs, amb un pressupost de 233.370 euros, es faran en el tram de via que va de la cruïlla de la carretera de Sant Llorenç de Morunys fins passada la urbanització del Balcó del Berguedà

26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:49h
Carretera BV-4242 en direcció a Fumanya.
Carretera BV-4242 en direcció a Fumanya. | Diba
La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres d'ampliació de la calçada de la carretera BV-4242 entre la cruïlla amb la carretera que porta a Sant Llorenç de Morunys fins passada la urbanització del Balcó del Berguedà, en un tram de 800 metres. 
 
Les obres, que tenen un pressupost de 233.370 euros, inclouen l'eixamplament de la calçada, la construcció de cunetes de formigó i vorera en zona urbana, així com un pas de vianants que creua la carretera amb enllumenat per donar continuïtat a l'itinerari de vianants existent en el punt quilomètric 0,625. L'actuació també inclou l'adequació e la senyalització a la normativa actual així com la protecció de talussos i mesures paisatgístiques correctores amb terra vegetal i hidrosembra.
 
La BV-4242 té les característiques pròpies d’una carretera de muntanya molt accidentada que discorre a mitja vessant. La calçada actual, en l'àmbit del projecte té una amplada inferior a cinc metres i sense vorals. En la major part del traçat, el marge esquerra està en desmunt i no disposa de cuneta triangular de formigó i en el marge dret una barrera de seguretat metàl·lica.
Arxivat a