El funeral per Xavi Batriu serà divendres 28 a l'església parroquial de Berga

La sala de vetlla a la Funerària Ferran s'obrirà dijous de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre

26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:29h
L'esportista berguedà Xavi Batriu de 36 anys.
L'esportista berguedà Xavi Batriu de 36 anys. | CEB
El funeral de l'escalador berguedà Xavi Batriu de 36 anys, que era Bomber a Prats de Lluçanès i un esportista molt actiu, serà aquest divendres 28 de febrer, a dos quarts d'11 del matí, a l'església de Santa Eulàlia de Berga. La sala de vetlla a la Funerària Ferran s'obrirà dijous de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. 

Batriu es trobava dilluns a la tarda a Cercs preparant per diumenge una acció reivindicativa contra el projecte d'incineradora. Va patir l'accident quan ja es dirigia al seu cotxe, que estava aparcat a la Rodonella. Va caure quan travessava el pont de la Rodonella, a la C-16, d'uns 15 metres d'alçada. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per esclarir la naturalesa dels fets. 

La mort de Xavi Batriu ha consternat la comarca, ja que era molt conegut i estava implicat en diverses entitats. Formava part dels castellers de Berga, era cap de la secció d'Escalada del Club Esquí Berguedà (CEB) i membre molt actiu del club. Practicava escalada i alpinisme i l'any 2017 va participar en una expedició al Makalu (8.481 metres) a l'Himàlaia amb Núria Picas, motiu pel qual va ser notícia als diaris. Batriu era pare d'un nadó de pocs mesos.