El PSC, satisfet per la nova empresa de l'hospital: «les accions parlamentàries han estat rellevants per accelerar-ho»

Els socialistes creuen que "era important que la creació de la nova empresa es resolgués amb rapidesa"

25 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:38h
Un passadís de l'edifici nou de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé (arxiu).
Un passadís de l'edifici nou de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé (arxiu). | Aida Morales
El PSC ha valorat positivament aquest dimarts la creació de l'empresa Salut Catalunya Central per gestionar l'Hospital Sant Bernabé de Berga. "Un hospital, de caràcter comarcal, com és l'Hospital Sant Bernabé, és lògic que passi a mans de la Generalitat de Catalunya. De fet, aquest traspàs s'hauria ja d'haver fet anys enrere", han subratllat en un comunicat.

En declaracions a NacióBerguedà, el regidor del PSC de Berga Abel García ha recordat que, vist l'incompliment en el traspàs, previst inicialment per desembre, el Grup Socialista - Units per Avançar ja va presentar al Parlament, a principi de febrer, una pregunta oral sobre la qüestió. La pregunta va ser defensada per la diputada Marta Moreta. A més, la setmana passada, els socialistes van entrar també a registre una proposta de resolució, "per fer el traspàs en els propers tres mesos".

El parer del PSC és que "les iniciatives parlamentàries han estat molt rellevants de cara a accelerar el traspàs", segons han apuntat en el comunicat. 

Per Abel García, era imprescindible que el traspàs de l'hospital es resolgués amb rapidesa, "per un sistema eficient i per evitar que l'Ajuntament de Berga hagués de suportar més tot el que estava suportant". "El rèdit polític és el de menys, sinó que aquest serà el nostre camí, la nostra manera de treballar", ha subratllat el regidor.

"La consellera Alba Vergés no va saber què respondre quan la diputada Marta Moreta va interpel·lar-la sobre la data per a la creació de la nova empresa; al final sigui casualitat o no, estem satisfets que s'hagi aprovat i seguirem de prop com evoluciona", ha dit García. 

Abel García també s'ha compromès "a seguir apretant" perquè l'Hospital Sant Bernabé de Berga disposi en aquesta nova etapa "del màxim de serveis" i tingui presents les necessitats del territori. 
 
Des del partit socialista, han assegurat que "avui, es fa realitat, el desig i voluntat de l'Ajuntament de Berga, i amb ell, de tots els berguedans i berguedanes, de Berga i comarca. És una bona decisió, és un bon resultat, estem satisfets d'haver contribuït a la seva realització".
Arxivat a