Commoció per la mort de Xavi Batriu al Berguedà

Entitats del món esportiu i cultural de la comarca i institucions com l'Ajuntament de Prats de Lluçanès han expressat el seu condol per la mort de l'escalador

Redacció
25 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:56h
Xavier Batriu, indicant el cim del Makalu (arxiu).
Xavier Batriu, indicant el cim del Makalu (arxiu). | Núria Picas
La mort de l'esportista de 36 anys Xavi Batriu ha commocionat aquest dimarts el Berguedà. Desenes de persones i entitats de la comarca s'han bolcat amb la família i amics del jove per expressar el seu condol. Un sentiment que també s'ha estés a les xarxes socials.

Batriu era bomber del parc de Prats de Lluçanès i formava part dels castellers de Berga. També era cap de la secció d'Escalada del Club Esquí Berguedà (CEB) i membre molt actiu del club. Practicava escalada i alpinisme i l'any 2017 va participar en una expedició al Makalu (8.481 metres) a l'Himàlaia amb Núria Picas, motiu pel qual va ser notícia als diaris. 

El Club Esquí Berguedà (CEB) i els Castellers de Berga han publicat a primera hora del matí missatges a Facebook i Twitter per recordar-lo. També l'Ajuntament de Prats de Lluçanès ha emès un missatge de condol per aquesta pèrdua. Però no han estat els únics que s'han expressat en aquest sentit ja que Batriu era molt conegut al Berguedà i també a Prats, on treballava.  
 
Arxivat a