Guardiola de Berguedà preveu estrenar la sala polivalent aquest estiu

L’obra, impulsada per l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà, està subvencionada per la Diputació de Barcelona

28 de febrer del 2020
Actualitzat el 29 de febrer a les 14:51h
 Vista general de l’espai on es construirà la sala polivalent.
Vista general de l’espai on es construirà la sala polivalent. | Axel Lapuerta
Guardiola de Berguedà disposarà d’una sala polivalent a partir d’aquest estiu. Així ho preveu el consistori de la població, que fa unes setmanes ha signat el contracte d’adjudicació de les obres amb l’empresa que les portarà a terme. L’objectiu d’aquest equipament, situat al costat de les piscines municipals, és aplegar actes multitudinaris i activitats esportives, segons l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà.

"Al poble havíem tingut un pavelló que es va haver d'enderrocar fa una dècada a causa de l'aluminosi i carbonatosi que presentava. Des de llavors, el municipi tenia una gran mancança. Ara, per fi, tornarem a disposar d'un equipament que ens anirà fantàstic", assegura l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara.

En aquesta línia, Lara afirma a NacióBerguedà que la sala polivalent servirà per a realitzar tota mena d'actes multitudinaris i esdeveniments esportius. El batlle del municipi afegeix que "el local suposarà no haver de llogar més carpes per la Festa Major, a més de poder aixoplugar i resguardar, en cas de pluja o mal temps, les activitats pensades per celebrar-se al carrer". 

L’equipament es complementarà amb l’edifici de les piscines municipals, situat just al costat, que compta amb bar, vestidors, dutxes, serveis, magatzems, rocòdrom, diferents sales, etc. Tal com avança l'alcalde Josep Lara, ambdós edificis estaran connectats per tal de poder oferir "un millor servei". 

La sala polivalent, que s’alçarà damunt la pista poliesportiva de 4.500 metres quadrats, tindrà unes dimensions de 22x42 metres. D’acord amb el projecte, el solar compta amb tots els serveis urbanístics bàsics (subministrament d’energia elèctrica, xarxa d’abastament d’aigua i de sanejament, enllumenat públic, entre altres). 

L'actuació té un cost de 410.000 euros i està finançada per la Diputació de Barcelona. El batlle de Guardiola de Berguedà detalla que els diners de l'obra s'han aconseguit en les meses de concertació. 

"Volem que Guardiola tingui una sala que sigui polivalent, útil i pràctica", exposa l'alcalde del municipi. En aquest punt, Lara subratlla que tot està previst perquè aquest estiu, de cara a la Festa Major, el poble pugui inaugurar i estrenar "l'esperat" equipament.
 

Espai on es construirà la sala polivalent. Foto: Axel Lapuerta

 
La nova sala polivalent, substituta de l’antic pavelló i de les carpes de lloguer

L’antic pavelló del municipi, que ja s’utilitzava com a equipament polivalent, va deixar de funcionar a l’estiu de 2009 arran dels problemes estructurals que se li van detectar. Finalment, l’equipament va ser enderrocat durant la tardor del 2010. El consistori guardiolenc, posteriorment, va construir una pista poliesportiva. En aquest espai, des de llavors, l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà hi ha instal·lat una carpa temporal de lloguer, amb la finalitat de realitzar els actes principals de la Festa Major.

Ara, el consistori del poble confia a tenir la sala polivalent acabada de cara a aquest estiu per tal de no haver de recórrer més al lloguer de carpes.


 

Plànols del projecte on es mostra les façanes de la sala polivalent. Foto: Ajuntament de Guardiola de Berguedà
 


Espai on es construirà la sala polivalent. Foto: Axel Lapuerta