Barniol presenta un recurs contra l'Ajuntament de Berga per desestimar la cessió de la concessió del Tossalet

El consistori berguedà va aprovar a principis de març no traspassar la gestió de les instal·lacions

Aida Morales
30 de març del 2015
Actualitzat a les 12:28h
576_1423597360dscf7697
576_1423597360dscf7697 | Ajuntament de Berga

La societat Tossalet Berga S.L. creada pel propietari de Berga Resort Joan Barniol presentarà un recurs contenciós administratiu contra l'acord que va prendre l'Ajuntament de Berga al Ple municipal del mes de març, en què desestimava la cessió de la concessió de la zona esportiva del Tossalet a l'empresari berguedà. Amb aquest acord, votat a favor pels grups de Convergència i Unió (CiU) i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), l'Ajuntament tancava una porta i n'obria una altra; l'inici de les negociacions amb la Federació Catalana de Natació (FCN) per dur a terme la subrogació del contracte i convocar un nou concurs. 

De fet, i segons va exposar al Ple l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, es desestimava la proposta de Barniol perquè “significava una modificació substancial del contracte” i, a nivell jurídic, econòmic i polític, “estava agafat molt amb pinces”. Una resposta que no ha convençut l'empresari berguedà, que ha decidit tramitar l'assumpte a través dels seus serveis jurídics i portar-lo als tribunals. 

“Creiem que aquesta resolució no està ben resolta”, ha declarat Barniol a NacióBerguedà. Segons ha assegurat, l'Ajuntament ho ha rebutjat perquè afirma que falten documents que acreditin que Tossalet S.L. té capacitat tècnica i econòmica, un fet que l'empresari nega, i assegura que la societat Mas d'en Bosch va aportar tota la documentació que se li va requerir: “Tenim un registre municipal conforme la documentació que vam presentar, per tant, hi ha alguna cosa que no funciona”.

A principis d'octubre del 2014, es va donar a conèixer la voluntat de la Federació de traspassar la concessió del Tossalet a l'empresari berguedà, que s'havia interessat per la proposta anys enrere. De fet, les dues parts ja feia anys que negociaven arribar a un pacte, ja que, des del 2005, la FCN afirmava tenir pèrdues de més de 200.000 euros l'any. 

No obstant això, les negociacions es van trencar a principis del 2015, quan l'Ajuntament va considerar que l'acord no era possible perquè faltava “motivació en l'equilibri econòmic i financer”, segons paraules de l'alcalde. Davant d'això, Barniol va assegurar que no se li havia requerit “cap motivació” i va criticar que fos el mateix consistori, qui fes propostes econòmiques i financeres a altres gimnasos.
Arxivat a