El programa «Hola família» ofereix reforç en llengua catalana a joves de 12 a 16 anys

El Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga sumen esforços per potenciar la llengua catalana entre els adolescents i evitar l'abandonament escolar prematur

Redacció
21 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:40h
Fotos d'un dels cursos de català.
Fotos d'un dels cursos de català. | CC Bergueda`
El Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga sumen esforços per potenciar el català entre els adolescents i evitar l'abandonament escolar. El Consell Comarcal del Berguedà, amb la col·laboració de l’Oficina Muncipal d’Escolarització de l’Ajuntament de Berga, ha impulsat un projecte pilot anomenat "Hola família" per reforçar el català entre joves de 12 a 16 anys.
 
La taula lingüística local de treball, que compta amb la participació de l'Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Escola d'Adults, Càritas i Creu Roja Berguedà, ha detectat la necessitat de dur a terme formació en llengua catalana per a aquells joves que cursen secundària i que arriben al municipi per reagrupament familiar. En aquest sentit, l'Oficina Municipal d’Escolarització de l’Ajuntament de Berga ha recollit les demandes detectades per part dels centres de secundària de Berga i les àrees de Migracions i Educació del Consell Comarcal del Berguedà han liderat l'execució del projecte amb pressupost propi. 
 
"Hola família" ofereix sessions de reforç en llengua catalana en horari extraescolar per a tots aquells joves escolaritzats de 12 a 16 anys d'edat que necessiten practicar la llengua catalana. "És un projecte d'acompanyament que també vol treballar per l'èxit escolar i evitar l'abandonament escolar prematur", han assegurat fonts del consell comarcal.