El Dijous Llarder marca l'inici de la gresca al Carnaval de Berga

Per tercer any consecutiu, la plaça del Forn ha estat l'escenari d'una botifarrada popular a càrrec de l'Associació de Veïns de la Pietat, que ha preparat 200 entrepans

20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 23:25h
El Dijous Llarder s'ha celebrat, per tercer any, a la plaça del Forn.
El Dijous Llarder s'ha celebrat, per tercer any, a la plaça del Forn. | Pilar Màrquez Ambròs
El Carnaval de Berga presenta els últims anys una gran diversitat de carrosses i balls. Enguany busca ser més saludable que mai repartint fruita i aigua als assistents, i amb controls d'alcoholemia als conductors de les carrosses de la rua. Però abans de tot plegat, hi ha una cita que molts no es volen perdre: el Dijous Llarder. Berga ha donat aquest vespre, a partir de les 8, el tret de sortida als actes del Carnestoltes amb la celebració d'un sopar popular al carrer.

Per tercer any consecutiu, la plaça del Forn ha estat l'escenari d'una botifarrada popular a càrrec de l'Associació de Veïns de la Pietat. El grup musical La última y nos vamos ha amenitzat l'àpat que s'ha allargat fins a quarts de 10 del vespre. La regidora de Festes, Roser Valverde, ha valorat positivament l'acollida de l'activitat. Des de la regidoria de Festes, s'ha indicat que la proposta guanya adeptes any rere any, encara que sigui de en mica en mica i tenint en compte que és un horari difícil per engrescar els veïns. Aquest dijous s'han preparat 200 botifarres per repartir entre els berguedans i berguedanes. El sopar ha consistit en un entrepà de botifarra i una beguda, i almenys la meitat de tiquets s'han venut en la primera mitja hora. 

A primera hora, ja hi havia famílies i un grup de veïnes grans que han baixat expressaven a la plaça per fer l'àpat i que esperaven al seu entrepà entre amigues. Més tard, també s'hi han pogut veure nens i nenes d'aquí cap allà i colles d'amics fent la xerrada. 
 
Les activitats continuaran dissabte amb el primer concurs d'animals de companyia disfressats, que ha estat una iniciativa de l'Associació de Veïns del Carrer Major (es premiarà el millor animal disfressat i el millor duet de persona i animal), activitats infantils organitzades per les entitats i l'arribada de la Reina del Carnaval i el pregó. A la tarda, serà el torn de l'esperada rua i el gran esclat de gresca i disbauxa. 

Consulta aquí el programa d'actes complet del Carnaval de Berga
 

L'Associació de Veïns de la Pietat ha preparat 200 botifarres per sopar. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

El grup musical 'La última y nos vamos' ha amenitzat la vetllada. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a