VÍDEO La sàtira dels del Bigoti, perquè si enguany guanyes un premi del Carnaval, has de declarar-lo a Hisenda

La colla utilitza l'escena més famosa de La Germandat de l'Anell per parodiar una nova realitat que afecta de ple als participants del Carnestoltes

Redacció
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 23:35h
Una imatge del vídeo de sàtira.
Una imatge del vídeo de sàtira. | Els del Bigoti
La lluita de colles pel Carnestoltes de Berga ha tornat a engegar motors. Després que la generació del 95 hagi presentat candidatura amb un vídeo protagonitzat per les llambordes d'Urquinaona i el reporter Abraham Orriols, aquesta tarda ha estat el torn per a l'espot de la comparsa dels del Bigotis, una de les històriques guanyadores en animació, i una de les més festives i competitives. 

Els del Bigoti, però, no hi avancen pistes sobre la seva carrossa d'enguany, sinó que fan una sàtira sobre una de les novetats menys conegudes del Carnestoltes de Berga 2020: Els premis d'aquesta edició tributaran a Hisenda. 
 
La colla utilitza l'escena més famosa de La Germandat de l'Anell (El Senyor dels Anells) per parodiar una nova realitat que afecta de ple als participants del Carnestoltes. Un canvi al reglament fa que els premis passin a ser considerats una subvenció nominativa i, per tant, passen a tributar a Hisenda. Segons fonts de l'Ajuntament de Berga, el que s'ha fet és adaptar la festa a la normativa, tal com passa ja fa temps en altres localitats.

En les bases d'inscripció, totes les colles han hagut d'incloure-hi el nom, DNI i número de compte d'un representant que, si guanyen, ho haurà de declarar a l'IRPF. Alguns dels participants creuen, i així ho han fet arribar a aquest diari, que s'haurien pogut buscar fórmules alternatives per evitar-ho, com es fa en altres casos similars en conveni amb una entitat que figuri a l'organització.

Els del Bigoti tenen, de ben segur, la intenció de guanyar, així que tributar-ho, tal com es veu al vídeo, els és una bona murga.
Arxivat a