Berga inaugurarà el curs vinent un nou cicle formatiu de turisme

L'alcalde de Berga afirma que la promoció turística és un dels pilars bàsics del Berguedà

Redacció
29 de març del 2015
Actualitzat el 30 de març a les 12:28h
Santuari de Queralt
Santuari de Queralt | Berga Turisme

Santuari de Queralt Foto: Berga Turisme


El turisme és un dels pals de paller de la promoció econòmica de la comarca. Juntament amb l'impuls del sector agroalimentari i el forestal, la promoció turística es veu com un dels pilars bàsics pel desenvolupament i dinamització de Berga i del Berguedà. Per això, i segons ha informat l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, l'Institut Guillem de Berguedà acollirà, a partir del curs que ve, un nou cicle formatiu de grau superior dedicat, exclusivament, a la promoció turística. 

En aquest sentit, el nou reordenament de cicles formatius al Berguedà provoca el tancament del de mecànica industrial, un àmbit que ja s'ofereix a nivell privat a l'Escola Xarxa. Davant d'això, Gendrau considera que “no tenia sentit que cicles formatius molt similars es fessin la competència” i, com que una de les apostes és el turisme, afirma té més lògica encarar-lo cap aquí. 

El nou cicle formatiu de grau superior, ha explicat, serà de titularitat pública i s'està treballant perquè pugui ser dual. No obstant això, dependrà de les negociacions que es puguin portar a terme amb les empreses per encarar les pràctiques professionals. D'altra banda, i segons ha desitjat l'alcalde, espera que aquest cicle pugui atreure alumnes de la comarca però, sobretot, dels Pirineus i de la Catalunya Central. 

Aquest nou cicle se suma al que es va presentar la setmana passada a Puig-reig, sobre elaboració de productes agroalimentaris. En aquest cas, però, es tracta d'un cicle de grau mitjà i dual, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puig-reig, el Consell Comarcal del Berguedà i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB).