La plataforma antiincineradora convoca un tall a la C-16 per al diumenge 1 de març

"I tu, quin futur vols pel Berguedà?", serà el lema de la concentració que es farà de 4 a dos quarts de 7 de la tarda, en plena operació tornada del cap de setmana

20 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:11h
La Plataforma Anti Incineradora de Cercs (PAIC) ha donat a conèixer aquest dijous més detalls de l'acció que havia anunciat per al proper diumenge 1 de març. Els opositors al projecte d'incineradora han fet públic que la protesta tallarà la C-16 a Cercs, al punt quilòmetric 117,3, davant mateix de l'antiga central tèrmica. 

"I tu, quin futur vols pel Berguedà?", serà el lema de la concentració que es farà de quatre a dos quarts de 7 de la tarda, en plena operació tornada del cap de setmana i en un moment en què se solen generar llargues cues de persones de l'àrea metropolitana que passen el cap de setmana a la Cerdanya.  
 
L'empresa manresana EmSpain Waste&Treatment preveu una inversió de 130 milions d'euros per convertir l'antiga tèrmica de Cercs en la primera planta de tot l'Estat que generarà electricitat a partir de la crema de residus industrials. La planta generaria energia per alimentar anualment 76.000 famílies i crearia 60 llocs de treball directes i un centenar d'indirectes. Però el territori, escarmentat pels greus episodis de pluja àcida, als anys 80, provinents de l'antiga central tèrmica, ha mostrat un rebuig majoritari a la iniciativa des que va anunciar-se.