Cinc municipis del Berguedà s'adhereixen a una campanya contra la LGTBfòbia a l'esport

L'Associació LGTB Talcomsom promou que els equips esportius locals es facin una foto amb la bandera LGTB i la comparteixin a les xarxes socials amb les etiquetes #EsportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia

Redacció
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 22:44h
Entre el 14 i 23 de febrer els equips locals que s'han adherit a la campanya aniran penjant les fotografies amb la bandera de l'arc iris a les xarxes.
Entre el 14 i 23 de febrer els equips locals que s'han adherit a la campanya aniran penjant les fotografies amb la bandera de l'arc iris a les xarxes. | AC
Berga, Olvan, Montmajor, Vilada i Sant Julià de Cerdanyola s'han sumat a la campanya de sensibilització de l'Associació LGTB Talcomsom pel Dia Internacional contra la LGTBfòbia a l'Esport, que es commemora el 19 de febrer coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat. 

La campanya persegueix l'objectiu de conscienciar les administracions locals del Berguedà, Moianès, Osona i Ripollès de la necessitat de treballar en aquest àmbit. Per això, se'ls ha demanat fer possible que els equips esportius locals es facin una fotografia amb la bandera LGTB; i s'ha instat consistoris i clubs a compartir les imatges a les xarxes socials amb les etiquetes #EsportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia.

També s'ha sol·licitat als ajuntaments penjar als pavellons el cartell commemoratiu que s'ha creat per a la campanya i passar-hi una falca d'àudio de sensibilització abans dels partits. Tant la falca com el cartell han de recordar al públic que, en cas de patir o presenciar qualsevol tipus d'agressió o discriminació per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, cal actuar i denunciar-ho al Servei d’Atenció Integral LGTB. 

En total, s'han adherit a la campanya més de 30 municipis, que s'han compromès a fer difusió de la commemoració a través dels canals de comunicació municipals, dels cartells i de la falca d'àudio. 

L'Associació LGTB Talcomsom ha volgut mencionar especialment l'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola, que tot i no tenir equips esportius al municipi s'ha volgut adherir a la campanya.

Entre els dies 14 i 23 de febrer els diversos equips que s'han adherit a la campanya aniran
penjant les fotografies amb la bandera de l'arc iris a les xarxes, acompanyant-les de les etiquetes #EsportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia.