Policia Local

La Policia Local de Berga requisa nou targetes d'aparcament de mobilitat reduïda per ús indegut

En un dels casos s'han obert diligències penals per haver utilitzat la targeta d’una altra persona que havia mort feia 5 anys

per NacióBerguedà , 19 de febrer de 2020 a les 15:55 |
Targetes d'aparcament per a mobilitat reduïda requisades per la Policia Local de Berga. | Aj.Berga
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Local de Berga ha retirat fins a nou targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda després d'haver detectat un ús inadequat o fraudulent de les mateixes. Es tracta d'una actuació inclosa en la campanya de revisió i control d'aquest tipus de document acreditatiu que permet estacionar el vehicle en espais reservats per a persones de mobilitat reduïda, en zones habilitades per a la càrrega i descàrrega i també en zones d'estacionament amb horari regulat de la ciutat.

Els agents de policia i el personal de mobilitat de la zona blava van rebre una formació el passat mes d’octubre per fomentar el bon ús i detectar les targetes fraudulentes. 
 
Ús inadequat de les targetes 

 
En els darrers tres mesos, s'han requisat nou targetes d'estacionament a causa de la detecció de diverses irregularitats. Segons fonts de l'Ajuntament de Berga, s'han denunciat diferents vehicles en aplicació del Reglament general de circulació per haver estacionat en places d'aparcament habilitades per a persones amb mobilitat reduïda, per estacionar a les zones amb horari regulat o en zones habilitades per a la càrrega i descàrrega sense tenir el document acreditatiu corresponent o per fer-ne ús amb la targeta de mobilitat reduïda caducada o fotocopiada.

També s'han tramitat tres sancions mitjançant l'aplicació de la Llei 13/2014 del 30 d'octubre, d'accessibilitat, i s'han obert diligències penals en un dels casos per haver utilitzat la targeta d’una altra persona que havia mort feia 5 anys. 

 

Aparcament per a persones amb mobilitat reduïda al passeig de la Indústria. Foto: Aj.Berga

 
Sancions d'entre 300 i 6.000 euros 
 
En el moment que els agents del cos policial o els agents de control de la zona blava detecten una targeta fotocopiada, falsificada o fora dels casos previstos per la normativa vigent, s'avisa la grua per retirar el vehicle i s'imposa una sanció econòmica corresponent a la infracció comesa. Tot seguit, es retira de la circulació la targeta fraudulenta i, si s'escau, s'informa a les autoritats judicials competents.

En el cas de les targetes caducades, un cop han estat retirades pels agents, s'envien a l'organisme emissor per posar-lo en coneixement dels fets i el motiu de la retirada del document. 
 
La legislació vigent en matèria d’accessibilitat preveu sancions administratives de caràcter lleu d’entre 300 i 6.000 euros. També es poden donar casos en què s'empri la via penal per l'ús indegut de targetes fora dels casos previstos, com per exemple, per falsificació o per l'ús de persones que no tinguin cap tipus de relació familiar amb el titular, entre d'altres.  

 

Participació