El Berguedà programa tallers sobre educació emocional per a les famílies

És un dels projectes que van proposar les associacions de mares i pares en el procés de participació que permetia escollir a què es dedicava el pressupost del Consell destinat a Educació

19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:45h
Un dels tallers d'educació emocional a càrrec de Núria Pérez.
Un dels tallers d'educació emocional a càrrec de Núria Pérez. | CC Berguedà
Les famílies berguedanes es formaran properament en educació emocional. El Consell Comarcal del Berguedà ha programat tres tallers per formar mares i pares en aquest sentit, a Bagà, Berga i Puig-reig. 
 
A finals del 2019, ja es van fer quatre tallers per formar les famílies en educació emocional i ara arriba la segona edició. Els tallers tindran lloc a l'Institut Alt Berguedà de Bagà, el dimarts 25 de febrer; a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga, dimarts 3 de març; i a la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig, el dimarts 10 de març. En els tres casos, l'activitat començarà a les 7 de la tarda. Per participar als tallers cal inscripció prèvia i aquesta es pot fer en aquest enllaç.

Durant el 2019, es va fer un procés de participació anomenat Participem per educar per escollir a què dedicar una part del pressupost de l'àrea d'Educació del Consell Comarcal del Berguedà. Les associació de famílies dels centres educatius del Berguedà van presentar aquest projecte que va ser escollit per les famílies, entre altres també va proposar-se un projecte contra el bullying i un per instal·lar càmeres a l'aula i facilitar el seguiment de les classes a nens amb malalties llargues.

Està previst fer més tallers d'educació emocional en el futur. 
 
La proposta vol convertir-se en un espai de pausa i reflexió per a pares i mares, "involucrats i ocupats en el benestar dels seus fills i filles, interessats en aprendre per a créixer com a família", segons fonts del Consell. Es tractarà sobre el valor de les emocions, dels pensaments i de les accions pel que fa a l'acompanyament dels fills i filles, així com en la construcció de la família. L'educadora i terapeuta emocional Núria Pérez parlarà de quines són les claus de l'educació emocional.

Costa trobar un moment durant el dia a dia per a dedicar temps a aquells aspectes importants de la vida, com aturar-nos a pensar i a reflexionar, per a reafirmar o reorientar, el paper com a pare o mare. La realitat és que normalment els temes urgents passen davant dels importants. De manera que els tallers s'enfocaran en com prioritzar i créixer emocionalment.