Crema una pila de residus a l'antiga central tèrmica de Cercs

Els Bombers han treballat en la incidència que ha afectat una àrea de sis metres quadrats

18 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:02h
Central Tèrmica de Cercs (arxiu).
Central Tèrmica de Cercs (arxiu). | Aida Morales
Els Bombers van treballar anit en l'incendi d'una pila de residus, entre els quals cintes de cautxú, que va afectar una àrea de sis metres quadrats a l'antiga central tèrmica de Cercs.

Fonts del cos han indicat que van rebre l'avís a tres quarts de 12 de la nit. Se'ls va avisar que s'havia incendiat una pila de residus i hi van enviar una dotació. Segons aquestes fonts, quan hi van arribar els Bombers, l'incendi ja estava apagat, però es va remullar la zona per impedir que cremés en sumort. 

L'incidència va quedar completament resolta a les 00.55 hores. 

Veïns de la zona van alertar la setmana passada que les obres de desmantellament continuaven a l'antiga central tèrmica, tot i que un decret d'alcaldia de 10 de gener va ordenar la suspensió dels treballs. Fonts properes a l'empresa van indicar llavors que els operaris estarien retirant a hores d'ara material que ja hauria quedat desmuntat durant l'any 2019. Les obres per desmantellar la central són necessàries per al projecte de l'empresa EM Spain Waste&Treatment del manresà Lluís Basiana, que aposta per convertir l'antiga tèrmica en una planta incineradora de residus industrials. A hores d'ara, l'expedient per a la incineradora és en mans del departament de Territori i Sostenibilitat, que ha d'aprovar-lo o denegar-lo.