Inscripcions obertes per a l'Ski, la Trail i la Mitja Pirineu

Una vegada més, les preinscripcions de la Ultra Pirineu han sigut tot un èxit i ja s’ha realitzat el tradicional sorteig entre els més de 1.200 preinscrits

Redacció
17 de febrer del 2020
Actualitzat el 18 de febrer a les 8:52h
Sortida de la Trail Pirineu il·luminada pels frontals (arxiu).
Sortida de la Trail Pirineu il·luminada pels frontals (arxiu). | Martí Milla / Salomon Ultra Pirineu
Després del sorteig que es va fer per determinar els mil corredors de la Salomon Ultra Pirineu, s'han obert les inscripcions de les altres tres proves que es faran el primer cap de setmana d'octubre en el que serà la dotzena edició de l'esdeveniment. Són la Mitja Pirineu, l'Sky (de 36 km i un desnivell positiu de 2.600 metres) i la Trail Pirineu (de 56 km i 2.800 metres de desnivell). Els corredors i corredores es poden inscriure a les diferents categories a través del web. 
 
L'Sky Pirineu, cita clau per ser a la final de les Golden Trail National Series
 
En la seva segona edició, l'Sky Pirineu, 36km i 2.600 metres de desnivell, tornarà a formar part de les Golden Trail National Series, el circuit creat per Salomon i que reuneix les curses més especials que se celebren a la península Ibèrica, tant a l'estat espanyol com a Portugal, i els millors atletes del panorama nacional. Aquest any, qualsevol corredor que busqui una plaça a la final haurà de participar a l'Sky Pirineu.
 
Amb sortida i arribada a Bagà, la cita promet espectacle després d’una estrena que va coronar a Jan Margarit i Ainhoa ​​Sanz com a guanyadors en la primera edició. La cursa, amb sortida a les 9 del matí, és pur skyrunning i puja fins al refugi més alt del Pirineu Oriental, el Niu de l'Àliga (2.510 metres), passant, a més, per Penyes Altes (2.260m) i baixant pels Empedrats.
 
També la Trail Pirineu, 56km i 2.800 metres de desnivell, complirà dos anys. L'antiga Marató Pirineu, amb sortida a les 6 de la matinada a Bellver de Cerdanya, pujarà fins al mític Pas dels Gasolans (2.430 m), passant abans pel refugi de Cortals de l'Ingla. Més tard, a les 8., arrencarà la Mitja Pirineu (19km, 600 metres de desnivell), també a Bellver de Cerdanya. Ràpida i òptima, tant per iniciar-se com per esprémer-se al màxim, celebrarà la seva tercera edició amb 1.000 corredors en la seva línia de sortida.
 
La Ultra Pirineu gaudeix de bona salut
 
Un cop més, les preinscripcions de la Ultra Pirineu han superat els 1.000 pre-inscrits, arribant fins als 1.200, tots ells havent demostrat una experiència prèvia en curses de muntanya com indiquen els requisits d'inscripció.

La cita continua atraient a corredors de tot el món que, fa uns dies, esperaven amb ganes el sorteig per veure el seu nom entre els que gaudiran d'un dels 1.000 dorsals d'aquesta propera edició. Els resultats es poden consultar en aquest enllaç i la llista d'espera en aquest altre. Així, els més afortunats podran començar a preparar-se ja per recórrer els 94 km i 6.200 metres de desnivell positiu de la prova reina al web de la Salomon Ultra Pirineu.
 
Un any més, els pobles de Bagà, Bellver de Cerdanya i el Parc Natural del Cadí Moixeró tornaran a vibrar amb l'arribada de milers de corredors en la que serà ja la dotzena edició de la Salomon Ultra Pirineu. La Ultra Pirineu, la Mitja Pirineu, la Trail Pirineu, l'Sky Pirineu són les quatre proves que faran gaudir de valent als participants d'aquesta cita referent en l'àmbit català i els descobriran els trams de muntanya més emblemàtics de la zona.