Salut

L'Hospital de Berga incorpora voluntaris per acompanyar els malalts de càncer i les seves famílies

Es tracta d’un servei ofert per l’AECC-Catalunya contra el Càncer, que en els dos primers mesos ha fet una trentena d’intervencions

per NacióBerguedà , 14 de febrer de 2020 a les 10:26 |
Voluntariat a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. | HSB
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un equip de voluntariat de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer,  format per sis persones, ha començat a donar servei recentment a l'Hospital Sant Bernabé per oferir suport als malalts de càncer hospitalitzats i les seves famílies. 
 
Les voluntàries realitzen tasques d'acompanyament i informació cada dilluns, dimecres i dijous al matí. Entre d'altres funcions, donen suport afectiu i fan escolta activa, ajuden i fan relleu del cuidador principal per facilitar el descans i reduir el nivell d'estrès familiar, donen informació sobre la localització dels serveis a l'hospital, detecten si cal la intervenció d'un professional especialitzat (psicòleg o treballador social) o fan activitats d'animació i entreteniment en coordinació amb els equips professionals de l'hospital. En els dos primers mesos de funcionament del programa, s'han fet 32 hores de voluntariat i s'han visitat una trentena de pacients.
 
L'objectiu és prevenir o pal·liar l'aparició de problemes emocionals derivats de l'hospitalització i la malaltia; afavorir el descans físic i emocional del cuidador; facilitar l' alleujament emocional del malalt i de la seva família; i facilitar l'adaptació del malalt al centre hospitalari.
 
El col·lectiu de voluntaris de l'AECC-Catalunya contra el Càncer són persones majors de 18 anys, que tenen un compromís continuat amb l'entitat, que prioritzen la confidencialitat i la intimitat de les persones i que reben una formació específica i continuada per fer aquesta tasca de suport i acompanyament

 

Participació