Surten a concurs les obres per l'onzena fase d'ampliació de l'abocador del Berguedà

El projecte d'actuació preveu un termini d'execució de 3 mesos i el pressupost base de licitació és de 333.848,82 euros més IVA

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:02h
Abocador de Font Ollera.
Abocador de Font Ollera. | CC Berguedà
L'onzena fase d'explotació de l'abocador comarcal ha sortit a concurs aquesta setmana, per tal que l'equipament visqui en els propers mesos una nova ampliació. El projecte d'actuació preveu un termini d'execució de 3 mesos i el pressupost base de licitació és de 333.848,82 euros més IVA. La data límit de presentació d’ofertes és el 9 de març. 

El ple del Consell Comarcal del Berguedà del 6 de novembre ja va aprovar el concurs públic per licitar les obres. L'octubre de 2018 va finalitzar la desena fase d'ampliació de l'abocador, la qual està prevista que esgoti la seva capacitat a finals de 2020, moment en que es començarà a explotar la nova fase.

Reducció d'entrada de tones a l'abocador amb el porta a porta
 
La reducció d’entrada de tones a l'abocador amb la posada en funcionament del sistema de recollida de residus porta a porta ha estat notable. El 2017 hi entraven una mitjana de 1.054.107 quilograms cada mes, mentre que l'any 2019 el volum de residus sòlids urbans (RSU) s'ha reduït gairebé un 60% i la mitjana mensual ha estat de 453.210 quilograms.

L’octubre i el novembre de 2018 es va implantar el porta a porta a 12 municipis del Berguedà i això ha suposat arribar a un 83% de reciclatge en aquests pobles. 
 
Amb aquesta onzena fase, es procedirà a adequar el dipòsit controlat de residus sòlids urbans per tal de continuar amb la seva utilització d'acord a l'autorització que disposa.