Gironella crida a participar en unes jornades de neteja a l'entorn del riu, afectat pel Gloria

L'alcalde David Font explica que s’han dividit els trams afectats en quatre zones, per així facilitar la neteja i la coordinació

13 de febrer del 2020
Actualitzat el 17 de febrer a la 13:14h
Danys causats per l'aiguat
Danys causats per l'aiguat | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella organitza quatre jornades de neteja de la llera del riu els propers diumenges 16 i 23 de febrer, i el 8 i 15 de març, amb la col·laboració d'entitats del municipi. L'augment del cabal del riu provocat per la tempesta Glòria va arrossegar fins a Gironella residus i materials que van quedar estancats a l'entorn del Llobregat. 
 
El servei d’obres municipals ja fa dies que treballa en la retirada de la brossa, però ara des del consistori es fa una crida a la participació en aquestes jornades per aconseguir que l'entorn del riu torni a ser el que era al seu pas pel municipi. L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que s'han dividit els trams afectats en quatre zones, per així facilitar la neteja i la coordinació. Font ha afegit que l'ajuntament facilitarà cubells i sacs per la recollida, però demana als participants portar bosses, guants i calçat adequat. "El temporal va arrossegar plàstics, troncs i altres materials, i ens agradaria que tothom col·laborés en la mesura del possible per tornar a recuperar l'entorn natural que teníem, sense brossa", ha afirmat Font. 

"Ja sabem d'algunes entitats que s'hi implicaran, així que esperem comptar amb un bon número de persones que hi participin", ha dit l'alcalde. 
 
El diumenge 16 el punt de trobada serà al Casal La Llar, i es netejarà la zona del parc del riu, des del Casal La Llar fins a Cal Pere Vell, diumenge 23 es netejarà la zona de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou, el 8 de març, la zona de la Font del Balç fins al Casal La Llar, i el 15 de març de Cal Pere Vell fins a Viladomiu Vell.
 
Per tal de millorar l'organització de les jornades es demana als voluntaris que s'inscriguin a través de l'App de Gironella.
 
La tempesta Gloria, al mes de gener, va provocar desperfectes valorats en gairebé 185.000 euros al municipi de Gironella, segons recull un informe dels serveis tècnics de l'ajuntament. El document enumera tots els danys del temporal per la crescuda del riu el dijous 23 de gener, quan l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) es va veure obligada a alliberar un cabal de sortida del pantà de la Baells de 220m3/s, una xifra d'aigua molt més elevada de l'habitual.

En primer lloc, el consistori ha fet arribar aquest informa a l'ACA que farà directament algunes de les actuacions. D'altra banda, es recorrerà a administracions com la Diputació de Barcelona per demanar ajudes que permetin reparar els desperfectes. 
Arxivat a