Ginkgo aposta d'aquí al juny per omplir el calendari amb activitats contra el càncer infantil

La caminada solidària del 15 de març comptarà amb la col·laboració de les cinc escoles del Berguedà que pateixen de prop casos de nens afectats

13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:15h
Presentació de les activitats contra el càncer infantil.
Presentació de les activitats contra el càncer infantil. | Pilar Màrquez Ambròs
La caminada solidària, una exhibició de ballet, un concert, una xerrada de divulgació, una arrossada i tallers a les escoles. Ginkgo omplirà Berga i comarca d'activitats contra el càncer els propers mesos. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que l'entitat manté el propòsit de recaptar diners per a la investigació del càncer amb nous col·laboradors. "La població cada vegada n'està més conscienciada", ha celebrat. 

El regidor de Drets Socials de Berga Ivan Sànchez ha subratllat que "Ginkgo ha aconseguit fer del càncer una festa", ja que ha defensat que "abans, del càncer, no se'n parlava, però ara no només se'n parla, sinó que s'ha aconseguit que es tracti una malaltia minoritària com el càncer infantil, i això és gràcies a Ginkgo", ha dit. Ivan Sànchez ha elogiat Ginkgo perquè, com a entitat social, fa el paper que moltes vegades pertocaria a les administracions públiques, de buscar finançament per combatre el càncer i donar suport a les persones afectades i als seus familiars.

A la primavera, Ginkgo realitzarà tallers de broquetes de fruita als centres educatius. "És una manera que els nens i nenes vegin que menjar fruita pot ser divertit", ha apuntat Aurora Fernández. Les broquetes es vendran a un euro i els diners que es recaptin aniran a parar a la investigació del càncer infantil. 

L'any passat Ginkgo va recaptar 6.000 euros per a la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona amb diverses activitats. Aurora Fernández ha dit que enguany esperen superar aquesta xifra, sobretot un cop vista la increïble acollida que va tenir la caminada contra el càncer de mama de l'octubre de l'any passat. "Va ploure tot el que no havia plogut fins aquell dia i, tot i així, va haver-hi molta gent que ens va voler acompanyar", ha apuntat Fernández.

L'inici de la programació contra el càncer infantil coincidirà el 15 de febrer amb el Dia Internacional del Nen amb Càncer. Hi haurà una xerrada al Pavelló de Suècia, amb la intervenció d'un representant de l'Hospital Sant Joan de Déu, i sota el títol: "El càncer infantil: el gran desconegut". 
 

Roda de premsa de Ginkgo a la seva botiga, al carrer Major. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El divendres 21 de febrer, serà el torn de la música. Al pavelló de Suècia hi haurà un concert benèfic a càrrec dels alumnes de l'Escola de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus, a partir de les 9 del vespre. Carme Mascaró, una de les professores, ha relatat als mitjans que comptaran, d'entrada, amb l'actuació del trio format per Ot Ortega (piano), Martí Solà (flauta travessera) i Pau Farré (violoncel). Hi haurà un solo de piano d'Ot Ortega i, per acabar, l'actuació de Biel Roca (piano), Núria Carreras (contrabaix) i Timothee Kamba (Bateria). Mascaró ha destacat "la maduresa" del jove pianista Ot Ortega, amb un talent excepcional, i ha dit, de ben segur, sorprendrà el públic que encara no el conegui. 

Cinc escoles del Berguedà que viuen de prop casos de càncer infantil
 
La caminada solidària per al càncer infantil es farà el 15 de març i tindrà més que mai el protagonisme dels infants. Aquest any els cartells de la caminada els han fet els alumnes de cinc escoles del Berguedà, les escoles d'Olvan, Casserres, Xarxa (Berga), Alfred Mata (Puig-reig) i Sant Salvador (Cercs). Es tracta dels cinc centres educatius que tenen algun cas de càncer al Berguedà. De manera, que es vol fer èmfasi en el valor d'aquests nens i nenes afectats pel càncer infantil i, a la vegada, que els seus companys puguin compartir amb ells una reivindicació que hi està dedicada, la que apel·la a la conscienciació de la població i a una major investigació d'una malaltia, el càncer infantil, que és considerada com a minoritària. 

La caminada en si mantindrà l'inici i l'arribada a la Font del Ros i espera repetir l'èxit de les passades edicions. En aquesta ocasió, comptarà amb l'ajuda de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga, que s'encarregarà de fer botifarres i entrepans durant el matí.

A mitjan abril se celebrarà una exhibició de ballet al Teatre Patronat. La cita serà el dissabte 18 d'abril amb els alumnes de l'Escola de Ballet Maria Alba. La directora del centre, Maria Alba Sánchez, ha subratllat la importància de participar de preparar aquest acte per part d'alumnes i professors, ja que tenen una alumna, la Judit, que pateix càncer. "Cada dia està més bé; això ens dona una il·lusió incalculable", ha destacat Sánchez.  

La participació de l'Escola de Ballet Maria Alba als actes servirà també per recordar una altra alumna, la Maria, que no va sobreviure al càncer. 

El 7 de juny, Ginkgo i el club Correcamins de Camins prepararan una arrossada amb jocs de cucanya i pallassos a Cercs. Segons ha explicat Aurora Fernández, hi haurà jocs infantils amb Òscar Garcia de Cia. de Jocs l'Anònima i Angelina Vilella, entre altres. Romà Fernández, del club Correcamins de Cercs, ha posat en valor que "serà una festa amb totes les lletres". 
Arxivat a