Salut

El PSC critica la falta de concreció de Vergés sobre quan s'enllestirà el traspàs de l'Hospital de Berga

Els socialistes han anunciat que portaran a terme noves iniciatives per aconseguir que es compleixi el compromís del Govern de traspassar la gestió del centre

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 12 de febrer de 2020 a les 16:00 |
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). | HSB
El PSC ha lamentat la falta "de concreció" en les respostes de la consellera de Salut, Alba Vergés, al Parlament, sobre quan s'enllestirà per fi el traspàs de l'Hospital Sant Bernabé. Els socialistes s'han mostrat sorpresos, en un comunicat, pel fet que la resposta no hagi estat "una autèntica resposta", sinó "una simple enumeració de dos o tres excuses per dir que, en prop de tres anys, un compromís d'un conseller de la Generalitat, anunciat, retransmès i fotografiat en múltiples mitjans de comunicació, s'ha incomplert". 

"La consellera tampoc ha donat cap explicació del perquè ara el seu departament demana un pla de viabilitat, no contemplat en cap moment", han insistit des del grup socialista. 
 
Els socialistes han anunciat que portaran a terme noves iniciatives per aconseguir que es compleixi el compromís del Govern català de traspassar la gestió del centre. 


El regidor del PSC de Berga i patró de l'hospital, Abel García, ha qualificat a NacióBerguedà "de contradictòries" les declaracions de Vergés i ha apuntat que "el fet que ara es tregui un tema com és el pla de viabilitat com a excusa, a nosaltres ens preocupa". "Queda palès que altres hospitals i ciutats han passat pel davant", ha expressat. "Aquest és un tema que continua allà, que veus que altres ajuntaments s'han desbloquejat i que el nostre no", segons García. "Del que ha dit la consellera, no ha respost res, ha parlat de filosofia, però poc aplicable al Berguedà", ha lamentat el regidor socialista, que aquest dimecres ha assistit a la sessió parlamentària.

En la sessió del Parlament d'aquest matí, la diputada socialista Marta Moreta ha preguntat a Vergés "per quin motiu no s'havia encara constituït l'empresa pública que ha d'assumir la gestió i administració de l'Hospital Sant Bernabé de Berga, malgrat l'acord pres l'any 2017, per l'aleshores conseller de Salut Toni Comín"; i "quines previsions tenia el seu Departament per a procedir al traspàs efectiu de l'Hospital, de mans de l'Ajuntament de Berga, al seu departament". Alba Vergés ha respost que l'empresa pública CatSalut Catalunya central que el Govern ha de crear per enllestir el traspàs estarà feta "en les properes setmanes". 


En aquest sentit, el PSC ha criticat que la consellera no hagi donat una data concreta i s'hagi excusat amb què "tot s'ha de fer amb lentitud per garantir un bon resultat". "Sorprenentment, ha atribuït el llarg termini, per constituir l'empresa pública, en l'aplicació de l'article 155; i resulta que en aquest mateix període s'han traspassat dos altres hospitals, el de Reus, i el de Móra d'Ebre. Per què el 155 ha afectat al de Berga, i no als altres dos?", s'han qüestionat els socialistes. El Govern va crear ja al desembre les dues empreses públiques per gestionar els hospitals de Móra d'Ebre i de Reus

 

Participació