Instal·len quatre desfibril·ladors en farmàcies de la ciutat de Berga

L'Associació De Tot Cor va anunciar a l'octubre aquesta iniciativa que ara s'ha fet materialitzat

11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:23h
Una de les farmàcies amb el nou desfibril·lador.
Una de les farmàcies amb el nou desfibril·lador. | De Tot Cor
Aquest dilluns l'empresa Caryosa ha instal·lat quatre nous desfibril·ladors (DEAs) a Berga. Es tracta dels situats a les quatre farmàcies que s'han sumat a la crida de l'Associació de Tot Cor per aconseguir una ciutat més cardioprotegida. Aquests aparells s'han col·locat a la Farmàcia Álvarez, a la Gran Via; la Farmàcia Cosp, al passeig de la Pau; la Farmàcia Badia, al passeig de la Indústria; i la Farmàcia Saz, a l'avinguda del Canal Industrial. 

Tal com ha explicat l'associació De Tot Cor, "les farmàcies s'associen directament a la salut", de manera que interessava especialment que aquesta iniciativa prosperés, per tal que tothom sàpiga que "allà on hi hagi una farmàcia" trobarà un desfibril·lador. L'entitat va presentar el projecte als mitjans la passada tardor. En breu, De Tot Cor iniciarà la formació amb el personal dels respectius establiments farmacèutics. 
   
Els desfibril·ladors semiautomàtics són uns aparells que, en el cas d'una parada cardíaca, si es fan servir en els primers minuts poden fer que el cor torni a bategar i per tant millorar el pronòstic de la persona que ha patit l'aturada. Aquests primers minuts són determinants per salvar una vida i sovint els serveis d'emergències mèdiques tarden més temps a arribar al lloc dels fets.

Dotze desfibril·ladors a Berga

Fins ara Berga disposava d'un total de 8 desfibril·ladors: 5 d'exteriors i 3 d'interiors. D'una banda, hi ha els tres desfibril·ladors públics que l'any passat van situar-se a la via pública, els de l'Ajuntament de Berga, el pavelló d'esports i el Casal Cívic (antic Casal de la Gent Gran). Després també hi ha un de mòbil que porta la Policia Local al seu vehicle i el que hi ha situat al Santuari de Queralt. Així mateix, en queden tres més encara d'interior, al Pavelló de Suècia, al Teatre Municipal de Berga i al camp de futbol, que el consistori s'ha compromès també a situar a l'exterior. 
Arxivat a