Una de cada quatre tramitacions de la gratuïtat del Túnel del Cadí ja es fa per Internet

Després de la crida del Consell, que buscava evitar llargues cues a la primavera, el número de tramitacions ha crescut significativament fins a una mitjana de 355 setmanals, multiplicant gairebé per tres el volum anterior

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
10 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:03h
Entrada al túnel del Cadí.
Entrada al túnel del Cadí. | ACN
Les dues últimes setmanes, el número de tramitacions del descompte del Túnel del Cadí, que es gestiona a través del Consell Comarcal del Berguedà, s'ha multiplicat per tres. Aquestes dades arriben després que el Consell fes una crida a renovar la gratuïtat del Túnel el passat 28 de gener. Segons han explicat fonts de l'ens en un comunicat, les primeres setmanes de gener es van fer una mitjana de 132 tramitacions relacionades amb el Túnel del Cadí, gairebé totes elles presencialment. Després que es presentés la campanya per fomentar les renovacions per Internet, però, el número de tramitacions total ha crescut significativament fins a una mitjana de 355 setmanals, multiplicant gairebé per 3 el volum anterior. I d'aquestes, un 24% de les tramitacions s'ha fet digitalment. 

Abans de la campanya, les tramitacions electròniques eren testimonials i anecdòtiques, tot i que era possible fer-les. Amb la renovació delweb, i la posada a punt dels tutorials i la campanya, els tràmits digitals han crescut notablement. "Aprofitant que es pot fer qualsevol dia a qualsevol hora, hi ha desenes de persones usuàries que han fet els seus tràmits els vespres, les nits i també els caps de setmana. Coincidint amb la presentació de la campanya, el web del Consell Comarcal del Berguedà (www.bergueda.cat) va assolir el seu màxim històric de visites, multiplicant per 6 el volum habitual", han argumentat les fonts. 
 
El 2020 caducaran gairebé 8.000 descomptes i el Consell vol evitar llargues cues a les seves oficines i oferir el servei més eficient possible a la ciutadania. Com que la meitat d’aquestes caducitats es produeixen durant els mesos d’abril, maig i juny, s'ha volgut tirar endavant una campanya per fomentar que es renovin els descomptes amb temps. És possible fer-ho tres mesos abans. Per exemple, a partir de l'1 de març ja es poden renovar tots els descomptes que caduquin fins el 31 de maig. Tota la informació es pot consultar en aquest enllaç
 
El consell comarcal continua fent una crida perquè tothom qui pugui faci la tramitació electrònicament, quan vulgui i des d'on vulgui. Hi ha diverses maneres d’identificar-se digitalment, segons han recordat en el comunicat.

El Consell Comarcal del Berguedà ha elaborat un vídeo-tutorial que explica com fer la renovació del descompte amb el sistema d'identificació de l'IdCAT mòbil. Amb aquest sistema no es necessita instal·lar cap arxiu al dispositiu i només cal el DNI, la targeta de la Seguretat Social i un telèfon mòbil.