Magda Ramos es converteix en la primera dona de l'Estat que acaba una cursa de múixing de llarga distància

La sòcia del Club Esquí Berguedà (CEB) va quedar 33a a la Femundlopet 2020 de 450km, assolint l’ambiciós objectiu marcat per aquesta temporada

Redacció
10 de febrer del 2020
Actualitzat el 11 de febrer a les 9:44h
Fotograma d'un vídeo de la participació de Magda Ramos a la cursa.
Fotograma d'un vídeo de la participació de Magda Ramos a la cursa. | CEB
Magda Ramos, del Club Esquí Berguedà (CEB), va quedar 33a a la Femundlopet 2020 de 450 quilòmetres, cursa de llarga distància de múixing, assolint l’ambiciós objectiu marcat per aquesta temporada. La Femundopet és una cursa anual de trineus per gossos de llarga distància que aquest any es va celebrar el 31 de gener. La cursa comença a la històrica ciutat minera de Røros (Noruega), que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
 
Mai abans cap dona havia participat en aquesta cursa a causa de la duresa de la prova, ja que transcorre per paisatges de muntanya i la climatologia no sol acompanyar.  A partir del quart tram (Sovollen-Orkelbogen) de 112 km, la climatologia va provocar problemes a diferents equips, les fortes ventades de 17-19 m/s van causar l’abandonament de força competidors. 
 
L'equip, asseguren fonts del club, està molt orgullós de tot el treball realitzat, tant durant la pretemporada al Pirineu, com en els entrenaments a Noruega i el resultat de la prova. Magda Ramos ha fet doblement història, és la primera catalana, i també la primera dona de l'Estat, que participa i acaba aquesta cursa. Ramos va passar per la línia de meta amb 14:02:15.