Cultura

El baganès David Quintana és distingit en un concurs internacional de composició coral

El jove baganès de 20 anys és un dels tres concursants destacats del Concurs Internacional de Composició Coral Cármina Nova, que ha comptat amb la participació de 58 partitures de 15 països diferents

per Axel Lapuerta, 11 de febrer de 2020 a les 16:26 |
El jove compositor David Quintana | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La composició Ave Regina, del berguedà David Quintana, ha sigut seleccionada com a "obra d’interès" en la primera convocatòria del certamen de composició coral, impulsada per la Coral Cármina Nova de Màlaga. "Per a mi -més que una distinció o un premi- és com un reconeixement al treball i a la feina ben feta. Sé que no és un primer premi, però si ho hagués estat tampoc hauria significat més que això per a mi: una mena de felicitació per haver fet una composició d'una certa qualitat (segons el paper del jurat)", assegura Quintana. 

En aquesta línia, el baganès assenyala que, d'entrada, la seva composició "no és el camp al qual havia encarat la carrera professional", però que reconeixements com aquest li fan "especial il·lusió" i l'animen a continuar, afegeix el jove. 


El veredicte del concurs s’ha donat a conèixer recentment a través de la pàgina web i les xarxes socials dels organitzadors. El compositor italià Matteo Magistrali ha obtingut el premi com a millor composició amb l’obra O Magnum MysteriumParalel·lament, la partitura del compositor baganès, conjuntament amb la del britànic Chris O’Hara, han sigut escollides per decisió d’un jurat format per músics de prestigi, donada la “qualitat” de les peces.

La decisió del jurat ha generat sorpresa al berguedà de 20 anys. "No m'ho esperava en absolut. Vaig decidir presentar-m'hi després d'un altre bon resultat en aquest àmbit, però el calendari era apretat: tenia poc més d'un mes i coincidia amb les últimes setmanes del quadrimestre", reconeix el compositor. 


La convocatòria s’ha dirigit a compositors de qualsevol país, edat i estil. Tal com establien les bases, les obres presentades havien de ser originals i inèdites, pensades per a una coral mixta “a cappella” (formada per un mínim de 4 veus i un màxim de 8), amb text religiós en llatí, així com d’una durada entre 4 i 6 minuts.

Amb la mirada posada a propers concursos

David Quintana no descarta l'opció de participar pròximament en més certàmens relacionats amb el món de la música. Quintana explica que, tot i que els seus estudis no se centren en la composició, i que no té "tot el temps" que voldria per a dedicar-hi, de cara a final de curs i l'estiu, està mirant algunes possibilitats que li puguin "cridar l'atenció". 

 

Participació