Berga farà controls d'alcoholèmia als conductors de les carrosses de Carnaval

Es manté l'aposta per una festa saludable de l'any passat

10 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:43h
Presentació del Carnestoltes 2020.
Presentació del Carnestoltes 2020. | Pilar Màrquez Ambrós
El Carnaval de Berga farà controls d'alcoholèmia als conductors de les carrosses de la rua. La regidora de Festes, Roser Valverde, ha explicat que es prendrà aquesta mesura per "garantir unes festes saludables i responsables". Valverde ha presentat el programa d'actes aquest dilluns, conjuntament amb la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà. L'Ajuntament de Berga celebrarà enguany el Carnestoltes sumant-hi les activitats de la Carlinada que canvia de data, de juliol a febrer.
 
Els agents de la Policia Local faran controls d'alcoholèmia als conductors de cadascun dels vehicles de les carrosses de la rua. A més, es manté l'aposta per una festa saludable que ja es va fer l'any passat. 

En la rua, que espera reunir més de 1.500 persones, es penalitzarà a aquells participants que facin ostentació del consum de begudes amb alcohol o altres substàncies tòxiques. "És impossible prohibir-ho, però sí que es pot penalitzar quan es decideixi quines colles s'emporten els premis de la nit", ha explicat la regidora Roser Valverde.

Enguany, l'àrea de Festes de Berga demana que la rua del Carnaval sigui "un espai lliure de fum del tabac", ha dit Valverde. Un prec que es fa per aconseguir que la rua sigui més saludable, però també per combatre l'impacte visual que el tabac pot tenir en els infants que gaudeixen de la festa. 

Amb el propòsit d'evitar el consum de grans quantitats d'alcohol i altres substàncies durant el Carnaval, l'organització tornarà a repartir centenars d'aigües i fruita als participants de la rua al seu pas per la plaça Miquel Martí Pol, entre la Ronda Moreta i el carrer Maixerí; i durant el ball de la nit s'habilitarà una zona de còctels sense alcohol.

A més, la festa comptarà amb la presència d'Energy Control i del Punt Lila i LGTBI+ contra les actituds masclistes i de discriminació per gènere o orientació sexual. 
Arxivat a