El Parc Natural del Cadí-Moixeró restableix els accessos tancats pels efectes del temporal Gloria

La brigada del parc ha dut a terme aquesta setmana actuacions de neteja d’arbres caiguts i retirada de pedres en diverses carreteres i pistes dins del seu àmbit per restablir la normalitat quan abans

07 de febrer del 2020
Actualitzat el 10 de febrer a les 9:29h
Treballs de neteja al parc Cadí-Moixeró.
Treballs de neteja al parc Cadí-Moixeró. | Parc Natural Cadí-Moixeró
El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha dut a terme aquesta setmana actuacions urgents per restablir la normalitat dins del seu àmbit després del temporal Gloria. Amb el suport dels ajuntaments dels municipis ubicats dins del seu àmbit, el parc ha actuat per netejar camins, carreteres i pistes d'accés a punts diversos, que van quedar afectats per la intensa neu, pluja i vent associat a aquesta borrasca. Ha intervingut concretament als pobles de Béixec, Estana, el Querforadat, Cava, Ansovell, el Ges, Fórnols, Cornellana, Tuixent i Josa de Cadí.

La més afectada ha estat la carretera d'accés al poble de Cava, tallada a conseqüència d’una esllavissada de roques i arbres. Així, la brigada del parc ha treballat per retirar els arbres tombats per a facilitar l'accés de la maquinària i permetre la neteja de la via. 

Al Berguedà, una retroexcavadora ha netejat pedres caigudes per una esllavissada a la pista d'accés al nucli de Rebolleda i a la Via del Nicolau de Guardiola de Berguedà. També s'han habilitat diversos aparcaments de vehicles que havien quedat coberts de la neu, per tal de facilitar l'accés al gran nombre de visitants que aquests dies s'han apropat aprofitant els gruixos existents, per practicar diverses activitats de neu, com baixada amb trineu, raquetes o esquís, o gaudir del paisatge hivernal. 

També s'ha actuat retirant arbres caiguts i brancatge en diferents pistes forestals que donen accés al parc, com la d'Estana a Coll de Pallers, de Riu de Cerdanya a Coll de Pendís i l'accés als miradors del Pla de l'Àliga d’Estana.
 
Un cop enllestides les feines més urgents, a mesura que la neu es fongui, es podrà accedir a cotes més altes, per tal de concentrar les feines en les diferents pistes forestals que han quedat bloquejades a més alçada, segons han informat fonts del parc. 
 

Maquinària per a la neteja dels efectes del temporal. Foto: Parc Natural Cadí-Moixeró
 

Un operari de la brigada del parc. Foto: Parc Natural Cadí-Moixeró

 

Un arbre caigut pels efectes del temporal Gloria. Foto: Parc Natural Cadí-Moixeró