El govern de la CUP desmenteix Junts per Berga i situa el deute a proveïdors en 2,5 milions

Al respecte del dèficit, el regidor d'Hisenda també ha volgut deixar clar que ara per ara no poden saber quina és aquesta xifra perquè, de moment, no s'ha tancat el pressupost del 2019

06 de febrer del 2020
Actualitzat el 07 de febrer a les 15:44h
Ple de Berga d'aquest dijous 6 de febrer.
Ple de Berga d'aquest dijous 6 de febrer. | Pilar Màrquez Ambròs
El govern de Berga ha desmentit les xifres que aquesta tarda havia donat Junts per Berga sobre la situació econòmica del consistori i, en concret, sobre el deute del pagament a proveïdors. El deute a proveïdors a finals de 2019 seria de 2,5 milions d'euros; i no pas de 3,3 milions com havia indicat aquesta tarda el principal partit de l'oposició. El regidor d'Hisenda, Marià Miró, ha destacat que, al llarg de l'any 2019, s'han pogut pagar 1.017.000 euros a proveïdors.

Miró ha situat el període mitjà de pagament en 134,26 dies, i no en 230 dies. "Hem rebaixat en 30 dies el temps mitjà de pagament que en l'anterior trimestre va ser de 168 dies", ha clarificat el regidor d'Hisenda. 

A final d'any, els proveïdors "entren moltes factures que s'han fet durant l'any", és una dinàmica que "passa cada any" i que, per tant, també fa que aquesta xifra (de 2,5 milions) sigui superior ara mateix que fa uns mesos, segons ha detallat Marià Miró. 

El regidor Miró ha assegurat que l'equip de govern es manté en contacte amb l'Associació Comarcal d'Empresaris (ACEB) i amb els proveïdors per tal d'atendre'n les inquietuds.

El govern de Berga preveu fer un pla de tresoreria durant el primer trimestre de 2020 per rebaixar els 2,5 milions a proveïdors. 

Al respecte del dèficit, Marià Miró ha volgut deixar clar que ara per ara no poden saber quina és aquesta xifra perquè, de moment, no s'ha tancat el pressupost del 2019. Segons això, la liquidació tindrà lloc al març o a l'abril, no en els informes que avui s'han portat al plenari on "no es parla en cap moment de dèficit o superàvit".

Marià Miró, que en altres ocasions ja ha admès que no s'estan complint les previsions d'ingressos de 2019 i que això genera tensions de tresoreria, ha retret a Junts per Berga que hagi generat "una alarma innecessària" en la qüestió del deute amb els proveïdors.

El regidor Ferran Aymerich (Junts per Berga) ha volgut clarificar que, a més dels 2,5 milions d'euros pendents, hi ha 800.000 euros més de factures que es troben en el termini legal de pagament, però que hi són; i ha reiterat la preocupació pels números de tresoreria del consistori. Junts per Berga ha evitat, però, la qüestió del dèficit a l'espera que es tanqui definitivament la liquidació del pressupost perquè encara faltarien ingressos per comptar.