JxBerga adverteix que el deute amb proveïdors puja a 3,3 milions d'euros

Segons el principal grup de l'oposició, s'ha generat dèficit per primera vegada des que hi ha la CUP al capdavant del govern

06 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:21h
Ple de Berga (arxiu).
Ple de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga, principal grup de l'oposició, adverteix que el deute amb proveïdors a l'ajuntament de la ciutat puja ja als 3,3 milions d'euros i que s'ha generat dèficit per primera vegada des que hi ha la CUP al capdavant del govern. El portaveu de JxBerga, Jordi Sabata, ha explicat a NacióBerguedà que així ho exposaran aquest vespre al plenari de febrer, per tal que la CUP posi mesures per "redreçar" la situació i "revertir" unes xifres que han empitjorat força "en molt poc temps".

Segons Junts per Berga, la situació econòmica respecte al pagament de proveïdors i el dèficit s'ha agreujat "respecte al darrer informe corresponent al tercer  trimestre del 2019, i també respecte les dades corresponents al 2018". "Amb la informació del tancament de l'exercici del 2019, queda palès que, actualment, hi ha 3.3 milions d'euros de factures pendents de pagament a proveïdors", mentre que, el tercer trimestre del 2018, "aquesta dada era de només 568.533,04 euros", assegura l'oposició. "El període mitja de pagament entre el tercer trimestre del 2018 i el darrer del 2019, passa de 24,44 dies als 230", afegeix. 

"A més, també és molt rellevant que l'exercici del 2019 s'hagi tancat amb un dèficit de 
gairebé 500.000 euros. És a dir, que s'han gastat més diners dels que s'han ingressat, fet que no passava en els darrers exercicis", apunta Sabata. El portaveu de Junts per Berga demana una anàlisi profunda de la situació: "cal esperar el tancament definitiu de l'exercici, però està clar que l'actual equip de govern no ha sabut mantenir els terminis de pagament  en uns límits raonables i s'ha tancat l'exercici econòmic per primer cop amb dèficit des del 2016".