Municipis

Saldes acull una jornada de debat sobre desenvolupament rural i despoblament

Es tracta d'una activitat dirigida a càrrecs municipals

per NacióBerguedà , 6 de febrer de 2020 a les 12:10 |
L'alcalde de Saldes, Moisès Masanas (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Saldes acull aquesta tarda una jornada municipalista, dirigida a alcaldes i regidors, sobre desenvolupament rural. L'activitat, que començarà a les 5 de la tarda a l'Ajuntament de Saldes, permetrà debatre sobre el despoblament i la falta d'oportunitats al territori. La jornada té com a objectiu donar pautes als diferents municipis de l'alt Berguedà, per aturar el despoblament i facilitar el ressorgiment de nuclis de població que es troben abandonats o semi abandonats. A més, també tractarà sobre ramaderia i agricultura de muntanya, així com les oportunitats que ofereix el sector forestal i el de les energies renovables per arrelar la població al territori.

Hi intervindran el director dels serveis territoris del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) a la Catalunya Central, Ramon Lluís Lletjos; el director general de Desenvolupament Rural del DARPA, Oriol Ansón; la cap del servei d'ordenació ramadera del DARPA, Montserrat Alamos; el cap de la secció de Boscos i Recursos Forestals a la Catalunya Central, Miguel Angel Sobrino; l'alcalde de Saldes, Moisès Masanas; el regidor d'ERC d'Avià, Josep Subirana; i el cap de la secció cinegètica de la Província de Barcelona i la Catalunya Central, Josep Manuel López. 

 

 

Participació