El projecte d'estabilització del camí del pont d'Orniu d'Avià vol evitar els lliscaments de terra

Les actuacions projectades en el treball, que ha realitzat la Diputació de Barcelona, tenen un cost previst de 128.053 euros

Redacció
05 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:15h
Pont d'Orniu sobre el riu Llobregat.
Pont d'Orniu sobre el riu Llobregat. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte d'estabilització de talussos i estructures de contenció del pont d’Orniu sobre el riu Llobregat, i que enllaça el nucli de Cal Rosal amb Sant Vicenç d'Obiols, al terme municipal d'Avià. El projecte, que s'ha lliurat al consistori avianès, vol solucionar la situació d'inestabilitat, així com prevenir noves esllavissades provocades per les pluges de l'any 2018.
 
El tram de camí inestable i amb talussos esllavissats es troba situat sobre nivells de sorra fina llimosa i llims argilosos amb una potència a l'entorn dels tres metres. Sota aquests nivells de terres apareix roca de limolita i gres de gra fi massiva i d'escassa fracturació. Els moviments als talussos contigus al Llobregat són deguts a la mateixa geometria dels talussos i a l'excés d’aigua de pluja que va arrossegar les unitats de sorres i llims en tres zones. El projecte contempla la reparació del talús on es va produir un lliscament de terres d'onze metres de longitud, el reforç de la zona on hi ha una torre de mitja tensió i la reparació de l'esquerda de coronació amb lliscament incipient de 22 metres de longitud.
 
Les actuacions projectades en el treball tenen un cost previst de 128.053 euros, inclouen el sanejament dels talussos afectats, la col·locació d’una malla de bulons i 15 centímetres de formigó projectat per cosir el terreny i evitar nous despreniments.

Un cop assegurat el terreny s’executarà un mur d’escullera amb el corresponent reblert per reposar els talussos i plataforma del camí afectada. Així mateix, a la zona de la torre de mitja tensió es preveu també estabilitzar el talús amb malla de bulons i formigó projectat per evitar nous despreniments.