Una acció de la PAHC Bages ajuda a evitar que Bankia desnoni un berguedà de 54 anys

Prop d'una trentena de persones vestides amb l'armilla veda identificativa d'aquest col·lectiu s'han reunit aquest matí davant del bloc de pisos del carrer Pere III per l'amenaça de desnonament

04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:17h
Prop d'una trentena de persones participen en l'acció de la PAHC Bages a Berga.
Prop d'una trentena de persones participen en l'acció de la PAHC Bages a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Una acció de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha ajudat a evitar avui el desnonament d'un veí de Berga, de 54 anys, al carrer Pere III, número 14. Prop d'una trentena de persones vestides amb l'armilla verda identificativa d'aquest col·lectiu s'han reunit aquest matí davant del bloc de pisos per l'amenaça de desnonament per l'ordre judicial interposada per Bankia.

Gairebé una hora i mitja de mobilització després, la notícia que el banc aturava, de moment, el desnonament ha estat rebuda amb cants i aplaudiments. A hores d'ara, l'afectat encara no disposa de l'escrit corresponent del jutjat i està a l'espera de rebre'l per conèixer si hi haurà una nova data per executar la demanda de Bankia o es podrà iniciar un procés de mediació. 
 

L'afectat, el berguedà Manel Barbero, ha explicat que ell sí que ha pagat el lloguer puntualment "fins que el jutge em va indicar el contrari", però la persona que li havia llogat el pis no va mantenir la seva part de l'acord i va deixar de pagar l'hipoteca al banc. Els primers mesos, Barbero va pagar el lloguer al propietari i, després, directament al jutjat. Els diners s'han anat ingressant a la comunitat de veïns per sufragar les despeses que genera l'habitatge. 

Fa un any, Bankia va presentar una demanda contra ell al·legant connivència amb el propietari. El banc creu que el contracte de lloguer era una estratègia del propietari per "mantenir el pis". L'afectat ho nega. Barbero ha assegurat que ell va signar legalment el contracte - que té una vigència de cinc anys - l'any 2017 i que, en el moment de fer-ho, desconeixia els problemes del titular amb el banc. 

Al judici, a partir del qual va ordenar-se el desnonament, Manel Barbero va anar-hi sense advocat. Un fet pel qual la PAHC denuncia que aquest procés judicial ni tan sols s'hauria d'haver celebrat. La PAHC del Bages ha demanat, a més, la intervenció dels serveis tècnics de l'Ajuntament de Berga perquè pugui haver-hi un procés de mediació entre les parts. 
 

Membres de la PAHC Bages eviten que Banki desnoni un berguedà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Martín Cardenas, portaveu de la PAHC del Bages, ha declarat que el seu objectiu és aconseguir l'aplicació de la llei que marca que les persones que fa més de mig any que viuen en un pis que és propietat de bancs o caixes tenen dret a un lloguer social.

En aquests moments, és el que demanen per a Manel Barbero, que ara mateix, a més a més, es troba en situació d'atur. 
  

L'afectat Manel Barbero i el portaveu de la PAHC Bages Martín Cardenas. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Pancarta contra el desnonament de Manel Barbero. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a