Temporal Gloria

El Govern obre expedient a Endesa i REE per analitzar els talls de llum del temporal Gloria

L'objectiu és quantificar les incidències a usuaris, determinar les causes i seguir la reposició del servei

per NacióBerguedà, 4 de febrer de 2020 a les 11:12 |
Una torre elèctrica caiguda a Vallcebre. | Endesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d’Empresa i Coneixement ha obert un expedient informatiu a Endesa i Red Eléctrica de España (REE) per les incidències que hi va haver en el subministrament elèctric a Catalunya durant el temporal Gloria. L’objectiu és quantificar l’afectació de les interrupcions del servei a usuaris, determinar-ne les causes i analitzar el procés de reposició. Des del Govern, es vol comprovar que les actuacions de les dues companyies s’ha ajustat a allò que estableix la Llei de Garantia i Qualitat de Subministrament Elèctric de Catalunya.

El temporal va fer caure vuit torres elèctriques a la vall del Pedraforca. Prop d'un miler d'abonats d'Endesa de l'entorn de la vall del Pedraforca es van quedar sense llum el dia del temporal. Els operaris d'Endesa van instal·lar-hi grups electrògens i van aconseguir restablir el servei a la part nord de Gósol, Saldes i Gisclareny. Els veïns, però, havien estat prop de 40 hores sense llum. A Gósol, nuclis com Sorribes 70 hores després encara no en tenien. La solució plantejada per Endesa és provisional, fins que es puguin reposar les torres elèctriques.

 

Participació