El pressupost de la Patum 2020 serà d’uns 400.000 euros, sumant-hi les hores extres del personal

El govern de Berga es reunirà al febrer amb la directora general de Cultura Popular per continuar negociant un finançament estable pel Corpus berguedà

02 de febrer del 2020
Actualitzat el 03 de febrer a les 11:31h
Patum de Lluïment (arxiu).
Patum de Lluïment (arxiu). | Sergi Boixader
El Patronat de la Patum ha aprovat un pressupost de 333.800 euros, que augmenta en més de 50.000 euros respecte a l'exercici anterior. Segons ha explicat la regidora de Patum, Roser Valverde, aquesta xifra s'enfila a més de 400.000 euros, un cop que s'hi sumen els diners per pagar les hores extres del personal municipal com són els agents de la Policia Local, la brigada de jardineria, muntatge, administració i comunicació, entre altres. 

El gruix d'aquests diners els assumeix íntegrament l'Ajuntament de Berga. "D'aquests diners, només rebem una subvenció de la Generalitat que és de concurrència, que és un import que varia cada any, i que en l'última edició va situar-se en 21.000 euros", ha recordat Valverde. El govern de Berga  reclama un finançament estable per la Patum per acabar amb el greuge actual i, aquesta vegada, confia que les actuals converses per aconseguir una línia de subvenció anual fixe de la Generalitat tinguin els seus fruits.  

"Un dels compromisos que va adquirir la Generalitat va ser que, tan bon punt hi haguessin els seus pressupostos sobre la taula, es treballaria amb una subvenció directa, amb una subvenció nominativa per la Patum. A mitjan febrer tenim una reunió amb la directora general de Cultura Popular, Àngels Blasco", ha apuntat Roser Valverde. La negociació amb el departament de Cultura també es porta a terme en relació a la restauració i conservació de la comparseria de la Patum. 

Berga confia que la negociació pel finançament no s'encalli si hi ha nou Govern

Ara per ara, hi ha bona sintonia amb el departament. L'Ajuntament de Berga confia que aquesta es mantingui en el futur encara que hi hagi canvi de Govern. Aquest ha estat precisament un dels entrebancs dels darrers anys alhora de negociar ajudes per la festa: els canvis reiterats davant la conselleria pel context polític català.

Valverde demana que, sigui quin sigui el nou executiu, mantingui la bona predisposició mostrada fins ara per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. 
Arxivat a