Til Stegmann i Xavier Gonzàlez-Costa presenten llibre a Berga

Òmnium Cultural acull la presentació de les obres 'Ambaixador de Catalunya a Alemanya' i 'Agonia'

Redacció
27 de març del 2015
Actualitzat a les 18:10h

L'autor del llibre 'Agonia' Xavier González-Costa Foto: Jordi Play


L'oferta cultural s'eixampla a Berga aquest cap de setmana. Durant dissabte a la tarda, es preveu que el Pavelló de Suècia s'ompli amb la presentació de dos grans llibres i, de cara al vespre, la ciutat inaugurarà la 65a exposició col·lectiva de pintors berguedans, Memorial Jacint Codina, amb un total de 74 obres.

Les presentacions, organitzades a través d'Òmnium Cultural del Berguedà, s'encetaran a les 18.00 hores, amb el llibre 'Ambaixador de Catalunya a Alemanya', a càrrec de Til Stegmann. Aquest, a part de ser l'autor del llibre, és professor a la Universitat de  Goethe de Frankfurt i ha realitzat una constant tasca per explicar la situació de Catalunya des de la seva universitat. La presentació, que clourà el president del Casal d'Europa, Jaume Farguell, també comptarà amb la intervenció del professor i berguedà Quirze Grifell, que realitzarà una breu introducció.

Acte seguit, i a les 19.15 hores, començarà la segona presentació. Aquesta vegada, però, el gènere canviarà, ja que els oients se submergiran en el món del teatre. Amb 'Agonia', l'escriptor berguedà Xavier Gonzàlez-Costa vol aparcar momentàniament la poesia i s'atreveix amb un treball que inclou tres obres de teatre. La primera 'L'home (un drama)', va ser guardonada amb el premi Vila de Gràcia de Textos Teatrals el 2010; la segona, 'L'Antiquari', va ser reconeguda amb el Premi Bambolina 2012, i 'Agonia', que dóna nom al llibre, és un diàleg entre la vida i la mort. 

La presentació en sí, però, es vehicularà a través del diàleg de diversos personatges, ja que es tractarà d'una tertúlia dirigida pel periodista de NacióBerguedà Pere Gendrau, entre el mateix autor, Montserrat Minoves, Frederic Roda i Xavier Lastra. A més, la companyia Teartum interpretarà un fragment de l'obra 'Agonia'.
Arxivat a