L'ACEB uneix forces amb la patronal metal·lúrgica per cobrir les necessitats formatives del sector al Berguedà

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols i el president de la Unió Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Xavier Perramon, han posat la firma a l'acord

31 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:47h
Signatura del conveni entre l'ACEB i la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central.
Signatura del conveni entre l'ACEB i la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) ha signat aquesta tarda un conveni amb la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central amb l'objectiu de millorar la competitivitat, fomentar la prestació de serveis a les empreses berguedanes i donar resposta a les necessitats formatives d'aquest sector a la comarca. El conveni preveu que l'ACEB es converteixi en un centre formatiu reconegut per la patronal on s'impartiran cursos adreçats al sector industrial i del metall. A més, estableix que un membre de la junta de l’ACEB passi a formar part de la junta de la patronal metal·lúrgica, així com a la inversa. 

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols i el president de la Unió Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Xavier Perramon, han posat la firma a l'acord.

Serarols ha destacat que la filosofia de l'associació comarcal d'empresaris ha estat, des del principi, "la de perseguir d'una manera obstinada la millora de la competitivitat territorial". Això, ha dit, significa aportar "un valor afegit a les empreses i dotar-les de més recursos, perquè ofereixin més possibilitat a la comarca". Josep Maria Serarols ha reivindicat la falta de persones formades al sector de la metal·lúrgia i altres oficis de formació professional i ha defensat que disposar de mà d'obra qualificada vol dir també atraure més empreses a la comarca. Per tot plegat, Serarols ha destacat "l’especial simbolisme" i importància de l'acord. 

El president de l'ACEB ha assegurat que el Berguedà s'ha d’integrar a la manera de fer de la Catalunya central, una zona que s'acosta "a primera divisió" amb aquest tipus de col·laboracions. "Som de la Catalunya central i volem ser-hi amb totes les conseqüències, no volem formar part d'una Catalunya de pas", ha dit. 
 
Josep Maria Serarols ha apuntat que l'entorn central està marcat per l'activitat industrial i per la nova Indústria 4.0.. En aquest sentit, ha afirmat que, la demanda de nous perfils professionals i la necessitat de formar els treballadors en les noves tecnologies està creixent exponencialment. Serarols s'ha mostrat convençut que sense aquests perfils professionals que impulsin el canvi de la digitalització "ens arrisquem a quedar-nos-en al marge". 

L'ACEB oferirà un curs sobre el Sistema SMED i Metodologia 5S els dies 14, 21 i 28 de febrer. Aquesta formació, adreçada a comandaments intermedis, tècnics, operaris i a tot el personal que hagi de formar part activa de les activitats de millora contínua d'una empresa, es realitzarà a la seu de l'entitat, a la plaça Tarascon de Berga. 
 
La Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central és l'organització empresarial del metall de referència a la Catalunya Central. Va néixer el 1977 a Manresa com a Patronal Metal·lúrgica del Bages, denominació que va canviar el 2017 per ampliar la seva àrea d'actuació. Actualment aplega 91 empreses amb més de 4.500 treballadors i una facturació conjunta de més de 1.000 milions d'euros i participa activament en tots aquells organismes locals i nacionals on calgui defensar-ne els interessos.

L'acte de firma del conveni ha comptat amb un públic format per diversos empresaris de la comarca, així com amb el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Roser Rifà. 
 

Públic a l'acte de signatura del conveni aquest divendres a la seu de l'ACEB. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols i el president de la Unió Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Xavier Perramon, en ambient distès després de la signatura. Foto: Pilar Màrquez Ambròs