Puig-reig estrena connexió wifi gratuïta al centre del poble

Hi ha cobertura en 10 punts d'accés gràcies a 15.000 euros del programa europeu WIFI4EU

31 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:43h
Una persona connectada al mòbil en ple carrer.
Una persona connectada al mòbil en ple carrer. | Arxiu
L'Ajuntament de Puig-reig disposarà a partir d'ara d'un servei de wifi urbà gratuït. El projecte fa possible connectar-se des de la via pública en ple centre de Puig-reig. Hi ha cobertura wifi a la plaça de la Creu, la plaça Nova, una  part de l'avinguda 1 d'Octubre, la rotonda de La Corrida, la piscina municipal, la zona de la petanca i la plaça Mestre Badia fins a la zona de la Llar d'Avis Doctor Llaverias. L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat que, a hores, d'ara, la xarxa pública que s'ha habilitat ja funciona "gairebé al 100%". 

Es tracta de la primera fase del projecte WIFI4EU, una iniciativa per a oferir Internet gratuït a la ciutadania europea. En aquest sentit, Puig-reig es converteix en el primer municipi del Berguedà i un dels primers de Catalunya en oferir servei wifi de qualitat gràcies al programa europeu. En la mateixa convocatòria, el desembre de 2018, també van seleccionar-se altres municipis del Berguedà que podran tirar endavant els seus projectes com Berga i Vilada.

L'objectiu de WIFI4EU és facilitar l'accés a les comunicacions i potenciar la igualtat d'oportunitats en aquest àmbit. Els ajuntaments seleccionats, com Puig-reig, han rebut 15.000 euros de fons europeus per la instal·lació dels punts d'accés. "La voluntat era oferir aquesta connexió a la xarxa als ciutadans, amb aquest propòsit hem instal·lat 10 antenes en punts diferents de connexió en aquesta zona que hem marcat", ha apuntat l'alcalde. En la zona escollida, al bell mig de Puig-reig, hi ha equipaments com la piscina municipal i la nova sala polivalent de la plaça Nova. "Són zones públiques que són les més concorregudes del centre del poble", ha dit Altarriba. "La voluntat és acostar la connexió a tothom, sí que es veritat que actualment molta gent disposa de dades a qualsevol lloc amb el seu smartphone, però no tothom té connexió, i això acosta i facilita una mica més la comunicació a la gent", ha reiterat. 

"Amb un pressupost molt més alt es podria reproduir a tot el municipi, però tampoc es tracta d'això, sinó que volíem aprofitar aquesta oportunitat que ens brindava aquest programa europeu", ha assegurat Josep Maria Altarriba. L'empresa que ha fet el desplegament és la barcelonina Indigo. "Les condicions tècniques que ens requerien, per atorgar-nos la subvenció, tenia en compte que calia un mínim d'antenes i de megues de connexió i això permet que força gent s'hi pugui connectar alhora, evidentment si en un moment puntual hi hagués 200 persones connectades, s'alentiria", ha expressat l'alcalde. 
Arxivat a