L'Escairador recull el premi PITA per la seva innovació i professionalització d'un antic ofici

La berguedana Maria Costa ha rebut el guardó per la seva tasca en la recuperació de varietats cereals tradicionals i de l'antic treball d'escairador

31 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:19h
Maria Costa amb el premi PITA (al centre) al costat de la consellera Teresa Jordà.
Maria Costa amb el premi PITA (al centre) al costat de la consellera Teresa Jordà. | L'Escairador
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va lliurar aquest dijous, 30 de gener, els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), que van celebrar la 18a edició al Museu de la Tècnica de Manresa, en el marc del Dia de la innovació agrària i agroalimentària. Una de les guardonades que va recollir el premi PITA en la categoria de Jove Emprenedor Innovador va ser la berguedana Maria Costa, de l'Escairador, per la seva tasca en la recuperació de varietats cereals tradicionals i professionalització d'aquest antic ofici. Aquest diari ja va informar el passat desembre que Costa havia estat guardonada. Els PITA es consideren els premis de major prestigi en el sector agroalimentari català. 

"Així com per la creació d'un projecte agroalimentari sostenible en tots els sentits; econòmicament viable, amb un procés de producció respectuós amb l'entorn i amb unes instal·lacions energèticament netes i eficients", segons ha valorat el jurat.