Berga obre el termini per presentar obres al concurs de cartells de la Patum 2020

La dotació econòmica dels premis es mantindrà respecte les dues últimes edicions en què es va establir un premi de 1.000 euros per a la proposta guanyadora i 300 euros per a l'accèssit

Redacció
30 de gener del 2020
Actualitzat el 01 de febrer a les 14:33h
L'alcaldessa i la llavors regidora Mònica Garcia col·locant el cartell de la Patum, l'any passat.
L'alcaldessa i la llavors regidora Mònica Garcia col·locant el cartell de la Patum, l'any passat. | Pilar Màrquez Ambròs
El concurs de cartells de la Patum enceta una nova edició. L'Ajuntament de Berga ha obert el termini de presentació d'obres fins el 3 d'abril. El certamen està adreçat a persones majors de 18 anys i té per objectiu escollir el cartell que anunciarà les festes de Corpus d'enguany, que se celebren del 10 al 14 de juny. 

El concurs de cartells de la Patum afronta la seva 46a edició. Un jurat qualificador escollirà les obres finalistes perquè puguin ser sotmeses a votació popular. Es permetrà la presentació d’un màxim de dos treballs per participant que hauran de ser originals, inèdits i anònims. Es mantindrà el format vertical, de 38x60 centímetres i caldrà presentar les obres sobre un suport de cartró ploma d'uns 5 mil·límetres de gruix. En totes les propostes ha de figurar-hi la inscripció: "Ciutat de Berga - la Patum - Corpus de 2020".

La temàtica del cartell és sempre oberta, però haurà de ser adient a la festa que motiva el concurs. Els treballs podran ser elaborats amb qualsevol tècnica artística. Tanmateix, la proposta presentada haurà de ser el resultat de l'obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats que poden comportar els dissenys realitzats amb tècniques de relleu o collage a l'hora de ser reproduïdes o impreses.
 
El certamen manté la dotació econòmica
 
Les propostes es podran presentar fins al 3 d’abril de 2020, a les 2 del migdia. L'Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7) serà el punt d’entrega de les obres. La dotació econòmica dels premis es mantindrà respecte les dues últimes edicions en què es va establir un premi de 1.000 euros per a la proposta guanyadora i 300 euros per a l'accèssit.
 
El guanyador s'escollirà per decisió popular
 
Un jurat tècnic revisarà els treballs participants per comprovar el compliment de les bases en la seva totalitat. Desqualificarà totes les propostes que incompleixin qualsevol dels criteris establerts. Aquest jurat estarà format per set persones vinculades a l'àmbit de les arts visuals i plàstiques i de la festa berguedana.
 
El jurat escollirà entre tres i cinc obres finalistes que s'exposaran del 5 al 19 d’abril a l'entrada principal de l’Ajuntament de Berga, a l'espai d'accés on s'ubiquen les anomenades escales de marbre de l’edifici consistorial. El cartell guanyador es triarà mitjançant el sistema de votació popular i el veredicte es donarà a conèixer durant la celebració del Ple de l’Ascensió, que es portarà a terme el 24 de maig, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Berga.
 
Les bases del 46è Concurs de cartells de La Patum de 2020 es poden consultar al web oficial de la Patum (www.lapatum.cat), al web municipal (www.ajberga.cat) i en aquest enllaç
Arxivat a