Homenatge institucional a l'esquiador local Ot Ferrer pels seus èxits olímpics

L'esportista berguedà ha estat obsequiat amb un diploma de reconeixement i ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Berga

29 de gener del 2020
Actualitzat a les 20:02h
Ot Ferrer amb l'alcaldessa i els regidors de l'Ajuntament de Berga.
Ot Ferrer amb l'alcaldessa i els regidors de l'Ajuntament de Berga. | Aj. Berga
Berga ha homenatjat, aquest dimecres a la tarda, l'esportista local, Ot Ferrer, pels èxits individuals i col·lectius assolits als Jocs Olímpics d'Hivern de la Joventut 2020, celebrats a Lausana. L'esportista berguedà ha estat obsequiat amb un diploma de reconeixement i ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Berga. 

En cinc dies de competició, a mitjan gener, l'esquí de muntanya català va acumular un no parar d'èxits a Lausana. En l'estrena d'aquesta modalitat com a esport olímpic, Ot Ferrer va signar el bronze en la prova d'sprint d'esquí de muntanya dels Jocs d'Hivern de Lausana, i la bagenca Maria Costa va aconseguir l'or en la mateixa prova. A més, conjuntament amb els seus companys de selecció, els joves van arrodonir la participació catalana signant un metall de bronze en relleus mixt. L'equip estatal d'esquí de muntanya estava íntegrament format per catalans: el berguedà Ot Ferrer, la bagenca Maria Costa, la gironellenca Ares Torra i Marc Ràdua, de la Pobla de Segur (Pallars Sobirà).

El 10 de gener, Ot Ferrer ja havia debutat a Suïssa amb un resultat magnífic en l'anomenada prova individual, amb un cinquè lloc mereixedor de diploma, que va donar una primera idea del seu bon estat de forma. 

Un cop a casa després de la fita històrica aconseguida als Jocs de la Joventut de Lausana, i amb un bon grapat de medalles a la butxaca, els joves van assistir a un primer homenatge al pavelló de Suècia, de la mà del seu club, els Mountain Runners del Berguedà.

Maria Costa, Ot Ferrer i Ares Torra s'han format a l'Escola d'Esquí de Muntanya de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, un projecte que es va impulsar la temporada 2015-2016. Més tard, la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) els va requerir per integrar-se al Pla Nacional de Tecnificació Esportiva, per tal d'assumir el repte olímpic i ser presents en altres competicions europees i mundials.
 

Ot Ferrer signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Berga. Foto: Aj.Berga

 

Diploma de reconeixement a Ot Ferrer. Foto: Aj.Berga

 

Escrit d'agraïment de l'esquiador Ot Ferrer. Foto: Aj.Berga

Arxivat a