Temporal Gloria

Puig-reig restableix la normalitat en el servei d'aigua potable

Les darreres analítiques han indicat que tots els paràmetres són correctes

per Pilar Màrquez Ambròs, 29 de gener de 2020 a les 09:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Municipi de Puig-reig. Foto: Ajuntament de Puig-reig


Puig-reig ha recuperat la normalitat al servei d'aigua potable aquest dimarts al vespre i ha aixecat "totes les restriccions", després de cinc dies en els quals es recomanava a la població no utilitzar l'aigua de l'aixeta per beure ni cuinar. Les pluges del temporal Gloria van afectar dijous passat els pous de captació del poble, causant "una mínima terbolesa".


L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha explicat a aquest diari que "durant aquests dies s'ha treballat per anar normalitzant la situació". Les darreres analítiques han indicat, finalment, que tots els paràmetres de l'aigua són correctes.
 

"Amb la remoguda d'aigües, el nivell de terbolesa va augmentar lleugerament. Era imperceptible, però amb els aparells adequats vam poder detectar que estava una mica per sobre del normal i vam informar-ne", ha explicat Josep Maria Altarriba. "Hi ha municipis que no tenen aquest control i no se n'haguessin adonat, l'augment era mínim", ha destacat. 

"Vam avisar a la gent. Després, vam portar l'aigua al laboratori per fer les analítiques corresponents i comprovar que no hi hagués algun problema microbiològic afegit, que no és el cas", ha afirmat el batlle. També es va sobreclorar per evitar riscos.

A diferència d'altres municipis catalans, on els pous de captació han patit greus desperfectes, aquest no ha estat el cas de Puig-reig. Tot i la força amb què baixava el cabal del riu pel temporal dijous, com a conseqüència de l'obertura de comportes de la Baells, el Gloria no ha causat destrosses al sistema de captació. 

 

Participació