El Casal Panxo condemna el desplegament militar a Castellar de n'Hug

L'entitat independentista denuncia l'actitud "submisa" de l'alcalde i de CiU davant de l'Estat espanyol

Redacció
27 de març del 2015
Actualitzat el 28 de març a les 22:26h
Desplegament militar a Castellar de n'Hug
Desplegament militar a Castellar de n'Hug | Dolors Campoy

Desplegament militar a Castellar de n'Hug Foto: Dolors Campoy


El Casal Panxo de Berga ha denunciat aquest divendres en un comunicat el desplegament de més de 350 militars de l'Exèrcit espanyol a Castellar de n'Hug. Ho ha fet, després de considerar que la presència militar en terres berguedanes té una clara intenció de “cohibir el poble català en la seva lluita per a l'alliberament nacional”.

Segons han manifestat, l'Exèrcit espanyol ja ha realitzat més d'una “demostració de força” similar durant els darrers anys, i per aquest motiu, consideren que s'ha de respondre "amb contundència” i negar propers desplegaments a la comarca. En aquest sentit, el Casal Panxo també condemna “l'actitud mesella i submisa” de l'alcalde de Castellar de n'Hug, Salvador Juncà, que en declaracions a NacióBerguedà va afirmar que, actuacions com aquesta, ajuden a revitalitzar el municipi que, d'altra banda, en treu un profit econòmic. Per a l'entitat independentista, però, aquesta valoració treu a la llum el caràcter "submís" del partit que el batlle representa, Convergència i Unió. 

“Des del Casal Panxo, tenim clar que la dignitat d'un poble val molt més que uns pocs diners provinents de la submissió i el constant recordatori que estem oprimits per dret de conquesta”, han declarat. I han assegurat que, des de Berga i el Berguedà, es continuaran “denunciant i combatent” tot tipus de “provocacions espanyolistes”. 

En la mateixa línia, el Casal també recorda que el procés judicial contra el militant independenstista i berguedà Sergi Rodríguez continua obert. Aquest, s'enfronta a una pena de cinc anys de presó per, presumptament, haver donat un calbot al regidor del Partit Popular català (PPC) de Berga, Joan Antoni López Noguera, durant la Patum del 2012.
 

Desplegament militar a Castellar de n'Hug Foto: Dolors Campoy