Berga convida la ciutadania a participar en la redacció del nou reglament de l’escola de música

El termini per fer aportacions romandrà obert fins el 10 de febrer

28 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:11h
Escola Municipal de Música de Berga (arxiu).
Escola Municipal de Música de Berga (arxiu). | Aida Morales
El govern de la capital de comarca convida a la ciutadania a participar  en la redacció del nou reglament de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i del Conservatori de Música dels Pirineus. Els ciutadans majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre podran fer, per primera vegada, aportacions i suggeriments a la proposta de modificació del Reglament d'Organització i Funcionament del centre de formació musical, segons ha informat l'Ajuntament de Berga en un comunicat. El termini de participació ciutadana romandrà obert fins el 10 de febrer. 

L'adaptació del reglament, obert a les diferents aportacions de la ciutadania, permetrà un millor encaix amb els canvis previstos a la Llei 39/2015 d'1 d'octubre de procediment comú de les Administracions Públiques, i establirà els canals d'informació, estudi i deliberació entre el consistori i el centre d'ensenyament musical per a l'avaluació de les actuacions de caràcter educatiu que es desenvolupin a l'escola. A més, entre altres, determinarà el règim, l'estructura, el finançament, el calendari i el règim d'horari de la prestació dels serveis. 

El document recollirà, a més a més, els drets i obligacions dels usuaris i usuàries i la possibilitat de desenvolupar projectes educatius amb altres agents de la ciutat, així com d’establir convenis amb altres institucions.

En l'apartat web de Participació ciutadana en projectes normatius es poden consultar els documents de síntesi del reglament, informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que preveuen solucionar, la proposta del text i l'enllaç al formulari d'instància genèrica per realitzar les aportacions i propostes que es considerin oportunes. El termini per a la presentació de les instàncies de forma presencial o telemàtica es manté obert des del passat dilluns 27 de gener. 

Una comissió decidirà quines propostes s'incorporen

Un cop finalitzat el període de consulta pública prèvia, s'elaborarà un informe de retorn en què s'inclouran totes les aportacions i propostes rebudes tractades de forma anònima. Una comissió d'estudi formada per representants polítics, membres del centre d'ensenyament musical i personal tècnic municipal valoraran la seva incorporació al projecte. El document també es publicarà al web per posar-lo l'abast de qualsevol persona interessada en la matèria tractada.
Arxivat a