El Pla director del clavegueram en alta de Puig-reig preveu una inversió de 389.000 euros

El document, encarregat pel Consell Comarcal del Berguedà, inclou un inventari de la xarxa i una diagnosi sobre el seu estat amb propostes de millora

Redacció
29 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:12h
Foto de la zona on s'actuarà a Puig-reig.
Foto de la zona on s'actuarà a Puig-reig. | Diba
El Pla director del clavegueram en alta de Puig-reig preveu una inversió de 389.000 euros. El document, encarregat pel Consell Comarcal del Berguedà, inclou un inventari de la xarxa i una diagnosi sobre el seu estat amb propostes de millora. Es tracta de la xarxa de clavegueram que porta les aigües residuals a la depuradora. "El treball ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació", ha informat la Diputació en una nota de premsa.

El Consell Comarcal del Berguedà és l'administració que actua en matèria de sanejament d'aigües residuals del Berguedà, amb la gestió de les estacions depuradores d'aigües residuals, la xarxa de col·lectors en alta, control dels abocaments, tramitació dels expedients de sol·licituds d'autoritzacions d'abocaments i inspeccions a indústries.

A partir de l'inventari realitzat per la Diputació, s'ha estudiat el funcionament del clavegueram en alta de Puig-reig, tant per temps sec com per temps de pluja, i s'han fet plantejat les actuacions necessàries que permetran adequar els bombaments i impulsions existents millorant-ne el funcionament. 

Entre les actuacions a realitzar hi ha la construcció de quatre sobreeixidors que permetran un funcionament més adequat del sistema en episodis de pluja. A més, es realitzaran diferents actuacions amb l'objectiu de facilitar el manteniment en l'explotació de la xarxa.
 
Els plans directors de xarxes de serveis que realitza la Diputació de Barcelona són una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de serveis d’aigua potable, enllumenat públic i clavegueram. Els treballs inclouen l'inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat, propostes de millora, amb les característiques tècniques, i un pla d'etapes d'inversió.
Arxivat a