1

El PSC de Berga vol tirar a terra l'antiga farinera i condicionar la Rasa dels Molins

Els socialistes asseguren que un espai com aquest seria "impensable" en qualsevol altra ciutat

per Redacció , 27 de març de 2015 a les 11:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Rasa dels Molins


El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Berga assegura que cal una “actuació urgent” a la Rasa dels Molins, ja que es tracta d'un gran espai desaprofitat al mig de la ciutat. Per això, han realitzat un full de ruta pels propers sis mesos següents a les eleccions municipals del 24 de maig per ordenar aquest espai i readaptar-lo, amb l'objectiu que pugui oferir un millor servei a la ciutat. 


Algunes de les actuacions urgents que el PSC proposa serien tirar l'antiga farinera, netejar tot l'espai, adequar el col·lector i cobrir una part del terreny amb terres per condicionar-lo com a aparcament. Aquestes serien, han especificat, actuacions provisionals, que haurien de donar pas a un projecte més ambiciós, pactat entre els propietaris i l'Ajuntament de Berga, tot depenent de la disponibilitat econòmica i de les necessitats del moment. 

“El pas dels anys no ha resolt l'ordenament d'aquesta zona i la crisi econòmica no ha permès tirar endavant el projecte previst”, han lamentat els socialistes en un comunicat. Per aquest motiu, cal desencallar la situació i dur a terme “una actuació provisional” que permeti endreçar aquest espai central, “impensable en qualsevol altre ciutat”, han precisat. D'aquesta manera, “el centre de la ciutat oferiria un aspecte radicalment diferent” i l'actuació ajudaria a fomentar el comerç i el turisme.


Pel que fa al finançament, aquest podria provenir de la Diputació de Barcelona, i les feines de neteja i arranjament es podrien efectuar a partir d'un dels Plans d'Ocupació de l'Ajuntament, han conclòs.

 

Participació